N-AM VĂZUT DECÂT MĂTRĂGUNĂ!

Distribuie pe:

Așa mi-am închipuit scrisoarea pe care un detractor târgumureșean a expediat-o, zilele trecute, pe adresa redacției „Cuvântul liber." În urma acesteia, redactorul-șef, Lazăr Ladariu, care conduce publicația de la apariția ei, din 22/23 decembrie 1989, a fost obligat să-i dea răspuns în articolul intitulat „Răspuns unui detractor!", apărut vineri, 9 septembrie 2016.

Precizez de la început faptul că subsemnatul nu face parte din colectivul redacțional al cotidianului căruia el s-a adresat, dar, simțind jignirea adusă și asupra mea, dar și ofensa, am simțit nevoia să pun pe hârtie cele câteva rânduri, pentru că în cele peste trei decenii de colaborare, ca publicist, citesc și alte publicații, dar n-am văzut atâta venin vărsat peste colegii mei din redacția cotidianului mureșean „Cuvântul liber."

Și, pentru că am citit cu atenție editorialul, cu titlul de mai sus, îmi permit să-i pun detractorului injurios o întrebare la care nu doresc un răspuns: „Nu va place cotidianul mureșean?" Tot eu vă dau și răspunsul, unul categoric: „Nu-l citiți!".

Se impun și alte întrebări, pentru că sunt sigur că el nu cunoaște multe lucruri de care amintește în misivă. Una este aceea cu privire la „om de cultură", dovadă că informațiile pe care le deține sunt, așa cum spunea un scriitor: „ până la genunchiul broaștei." Sunt și alte întrebări pe care trebuie să i le adresez. Mai ales, când zice că ziarul „preamărește clica clericală" când, se știe, cotidianul publică, fără discriminare, toate confesiunile.

Și pentru că am abordat acest subiect îmi amintesc că, în urmă cu câțiva ani, un cititor m-a întâlnit pe stradă și mi-a pus întrebarea: „De ce cotidianul la care lucrați are și marțea și sâmbăta o pagină de cultură?". Eu, nestând mult pe gânduri, i-am spus: „Un popor prin ce a dăinuit? Salvarea unei nații se face prin cultură!" La care interlocutorul a dat din colț în colț.

Sunt multe lucruri la care se referă el, autorul misivei, dar cred că semnatarul editorialului de vineri a răspuns și nu mai continui și eu. Dar îi dăm un sfat: să se documenteze, și numai după aceea să-și verse veninul pe cei care, la „Cuvântul liber", dau dovadă de mult patriotism, aici, în această parte a țării, unde se întâmplă atâtea lucruri!

Ceea ce a scris el acolo este o jignire adusă redacției, colegilor! Închei cu constatarea: N-am văzut decât mătrăgună!

 

Lasă un comentariu