CELE MAI BUNE CĂRŢI LA TÂRGU-MUREŞ

Distribuie pe:

Între 8 şi 11 septembrie 2016 salonul de carte Bookfest organizat de Asociaţia Editorilor din România şi Federaţia Editorilor din România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş, a adus într-o expoziţie, aflată la cea de a treia ediţie, cele mai bune cărţi, motto-ul sub care s-a desfăşurat manifestarea culturală timp de patru zile.

După tăierea panglicii de inaugurarare de la Teatrul Naţional, din amiaza zilei de 8 septembrie 2016, a urmat deschiderea propriu-zisă când au fost rostite alocuţiuni de către: Irene Arsene Mate, director general „Curtea Veche Publishing", Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Alexandru Cistelecan, profesor universitar doctor, critic literar, Georgiana Natea, reprezentantul prefectului Mureş, Marko Bela, poet. Redăm din alocuţiunea rostită de către Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, care după ce a arătat importanta acestei expoziţii la Târgu-Mureş a adăugat: „Aş dori să felicit, cu această ocazie festivă, toate editurile şi să mulţumesc pentru efortul depus."

După ascultarea alocuţiunilor rostite de cei menţionaţi mai sus, cei prezenţi au putut vizita standurile tuturor celor peste 23 de edituri prezente cu cele mai interesante şi variate lucrări literare.

În cele patru zile de cultură la Târgu-Mureş, în cadrul salonului, au fost desfăşurate mai multe activităţi cu cartea, ca de exemplu prezentarea celor mai semnificative cărţi, un spectacol, un film.

Menţionăm că salonul de carte de la Târgu-Mureş a mai fost prezentat la Chişinău, Timişoara şi urmează prezentarea la Cluj-Napoca.

Să felicităm şi noi truditorii celor două organizatoare pentru interesantul salon de carte care se vrea să aibă în continuare cât mai multe ediţii de acest fel.

Lasă un comentariu