Investiţie importantă realizată în cadrul Complexului hotelier „Aluniş" Sovata

Distribuie pe:

Interviu cu Ioan Piroşca, administratorul Hotelului Aluniş Sovata

- Complexul hotelier „Aluniş" din Sovata a dat, recent, în folosinţă o bază modernă de tratament. Domnule IOAN PIROŞCA, ce detalii ne puteţi oferi despre noua investiţie?

- Investiţia a costat 4,7 milioane de lei, bani care au fost obţinuţi prin accesarea de fonduri europene, cu menţiunea că 60% din sumă este nerambursabilă, cealaltă parte, respectiv 40%, este rambursabilă.

- Complexul hotelier „Aluniş" este parte integrantă a staţiunii Sovata, datorită condiţiilor moderne de cazare şi tratament de care se dispune, tot mai multe persoane apelează pentru serviciile complexului dvs. Ce servicii medicale de tratament oferiţi persoanelor cu diferite afecţiuni corporale?

- În cadrul noii baze de tratament Lacul Negru, situată pe strada Bradul, nu departe de Hotelul „Aluniş", oferim următoarele proceduri:

Electroterapie - indicaţii terapeutice, afecţiuni reumatismale, ginecologice, nevroze, antistres.

Duşuri subacvatice, băi galvanice 4 celulare şi băi sărate. Indicaţii terapeutice: afecţiuni reumatismale, neurologice periferice, ginecologice, circulatorii periferice şi psoriazis.

Împachetări cu nămol şi parafină - indicaţii terapeutice: afecţiuni reumatismale, ginecologice şi psoriazis, precum şi masaj medical.

- Se ştie că staţiunea Sovata este denumită „Perla Transilvaniei" datorită apei şi nămolului a căror efecte terapeutice ameliorează starea de sănătate a persoanelor care suferă de anumite afecţiuni corporale. În acest context, care categorii de personal ocupă, în majoritate, spaţiile de cazare şi beneficiază de tratament în cadrul Complexului hotelier „Aluniş"?

- Cea mai mare pondere este formată din pensionari care prin oficiile judeţene ale caselor de pensii optează pentru sejururi de cazare şi tratament la Hotelul „Aluniş", sejururile se derulează pe toată durata unui an calendaristic. Mai avem şi persoane care vin la noi numai pentru cazare datorită preţurilor accesibile.

- În cadrul noii baze de tratament aţi dat în folosinţă un ştrand în aer liber. Ce aţi avut în vedere prin darea în folosinţă a acestui ştrand?

- Am optat şi pentru această variantă pentru a veni în sprijinul celor care vin aici pentru a se relaxa într-un cadru natural şi foarte pitoresc. Dotările moderne şi curăţenia din incinta ştrandului au atras un număr destul de mare de persoane pe durata sezonului estival din această vară. Trebuie menţionat că se foloseşte apă sărată din Lacul Negru care se filtrează şi se încălzeşte la temperatura de 28-30 grade Celsius, ceea ce permite funcţionarea ştrandului primăvara şi toamna, după închiderea Lacului Ursu. Acest lucru ne avantajează şi sperăm să avem un număr însemnat de persoane care optează pentru Lacul Negru, mai ales în sezonul estival, dar şi în extrasezon, dat fiind avantajul încălzirii apei din bazinul ştrandului.

 

Informaţii: 0755 07.72.89

www.sovata-alunis.ro

Lasă un comentariu