SALOANELE DE BRONZARE VOR FI DESERVITE DE PERSONAL SPECIALIZAT

Distribuie pe:

Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 291/2016 privind normele de igienă pentru saloanele de bronzare a intrat în vigoare la data de 14 septembrie 2016, la 180 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial (18 martie 2016).

Potrivit actului normativ, saloanele de bronzare vor avea nevoie de o autorizare sanitară de la Direcţia Teritorială de Sănătate Publică, care va fi obţinută în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Obligaţia se aplică persoanelor fizice sau juridice care nu trebuie să se înregistreze la Registrul Comerţului. În celelalte situaţii, saloanele de bronzare înfiinţate începând cu data de 18 martie sunt inspectate sanitar ulterior de către direcţiile de sănătate publică.

Titularul fiecărui aparat de bronzat va trebui să completeze registrul aparatului şi registrul de exploatare, iar dacă un aparat nu mai funcţionează, este casat sau este vândut, titularul va trebui să informeze Direcţia Teritorială de Sănătate Publică.

Fiecare firmă care foloseşte aparate de bronzat va trebui să întocmească un registru cu fişele şi declaraţia pe propria răspundere ale clientului, documente care se vor păstra trei ani.

Dacă apar reacţii secundare în urma bronzării artificiale, titularii saloanelor vor trebui să transmită un raport către Direcţia Teritorială de Sănătate Publică, la fel ca în cazul accidentelor grave sau a spitalizării clienţilor în urma unei şedinţe de bronzare.

Angajaţii saloanelor de bronzare au nevoie de instruire de specialitate, în acest sens angajatorul având obligaţia să le asigure două cursuri de instruire în vederea specializării.

O altă prevedere precizează că înainte de începerea şedinţei de bronzare, personalul specializat va evalua starea pielii clientului (dacă există leziuni deschise, infecţii, inflamaţii sau boli de piele, şedinţa de bronzare va fi amânată). Totodată, clientul va fi informat despre posibilele riscuri la care se expune şi despre măsurile de igienă pe care trebuie să le ia la terminarea procedurii. 

Lasă un comentariu