Clopoțelul de început de an școlar a sunat și în comuna Iclănzel

Distribuie pe:

Motto: „Învățătura, ca și aurul, are preț oriunde" - Epictet

Anul școlar 2016-2017 a debutat la Școala Gimnazială „Petru Maior" din Căpușul de Câmpie, ca și la Școala Primară, clasele I - IV „Aurel Gurghianu", din Iclănzel. La momentul festiv, atât la Căpușul de Câmpie, cât și la Iclănzel, au participat cu flori și zâmbete toți copiii însoțiți de părinții lor și cadrele didactice.

Cu această ocazie, noul director, prof. înv. primar Maria Simona Suciachi a deschis festivitatea de început de an școlar, dând cuvântul invitațiilor comunei Iclănzel: primarul Ciprian Sand, preotul ortodox Vasile Todoran, preotul ortodox Ioan Sand, preotul Ioan Cozma, șeful de post Mihai Sima și „tânărul" pensionar prof. Mihai Stavilă, care a păstorit toate școlile de pe raza comunei timp de peste 40 de ani de activitate.

Toți invitații care au participat la festivitatea de deschidere au adresat cuvinte de laudă elevilor și dascălilor lor pentru rezultatele bune obținute în anul școlar precedent, precum și urarea ca, în noul an școlar, să obțină rezultate și mai bune.

Primarul comunei Ciprian Sand a arătat că, împreună cu Consiliul Local, în timpul verii, au făcut multiple lucrări de reparații și igienizare a tuturor grădinițelor și școlilor, promițând că se va construi câte un teren sau sală de sport în două localități - Căpușul de Câmpie și Iclandul Mare.

Profesorul Mihai Stavilă, în cuvântul său, a arătat că rezultatele la disciplinele de învățământ depind totalmente de legătura strânsă dintre familie, școală, biserică și Primărie. Apoi a dat citire memoriului adresat Primăriei și Consiliului Local Iclănzel, prin care se cere să fie sprijiniți în vederea ridicării unui bust din piatră a poetului Aurel Gurghianu, care să fie amplasat în fața școlii. Semnatarii memoriului s-au bazat pe acordul tuturor cadrelor didactice, al elevilor și părinților acestora, precum și al tuturor locuitorilor iclănzeni. Semnatarii memoriului sunt: prof. Mihai Stavilă, prof. Vasile Pogăcean, prof. dir. Maria Simona Suciachi și inspector financiar Vasile Pop (fiu al satului născut la Mădărășeni). Profesorul Mihai Stavilă a arătat că la ședința Consiliului Local Iclănzel din 09.09.2016, memoriul a fost, în principiu, aprobat de toți consilierii și de primar, urmând ca în ședința viitoare comisia de buget-finanțe să facă demersurile necesare pentru a se vota suma necesară pentru bust.

Doamna director prof. Maria Simona Suciachi a promis, la început de nou drum, pentru ea, că va face tot ce-i stă în putință și va fi alături de toți colegii pentru a obține rezultate bune și foarte bune la învățătură, disciplină și în activitățile extrașcolare (excursii, întreceri sportive, concursuri tip „Cine știe câștigă") și, nu în ultimul rând, se va acorda o atenție mare folclorului din zonă.

În domeniul folclorului se va simți o revigorare a activităților, pentru că, pe comună, orele de educație muzicală sunt atribuite profesoarei pensionare Lucia Zamfira Stavilă, care face parte din Asociația Culturală „Sânziana" din Căpușul de Câmpie. Iar la educație fizică un rol mare îl are campionul național și internațional la skandemberg, prof. Cipri Taposzto.

„Atunci când am uitat că am fost copii, am murit demult". - Constantin Brâncuși

Lasă un comentariu