Chișinău și Târgu-Mureș, două inimi românești

Distribuie pe:

Pe tot parcursul lunilor de vară ale anului 2016, Municipiul Târgu-Mureș a primit cu bucurie vizita a mai mult de 600 de frați basarabeni prin intermediul proiectului „Cunoaște-ți Țara!" coordonat în județul nostru de Asociația „Dacii Liberi". Grupurile de vizitatori au avut ocazia de a vizita obiective turistice dar și de interes social și econimic din întreg județul nostru, însă cu accent pe municipiul reședință. Autocare pline cu tineri entuziaști, dar și persoane mature, dornice de a-și cunoaște adevărata patrie, au călcat pe plaiurile mureșene.

Toate acestea au avut ca scop conștientizarea populației din Republica Moldova asupra situației reale din România, dincolo de propaganda prezentă în mass-media de peste Prut, într-o majoritate covârșitoare de limbă rusă, frații români au putut vedea cu ochii lor cum se prezintă Patria Mamă cu adevărat. Aceste interacțiuni sunt mult mai grăitoare decât toate prejudecățile și stereotipurile promovate în mod fals în Basarabia.

Acest proiect s-a bucurat de sprijinul unor instituții marcante, precum Consiliul Județean Mureș, Prefectura Județului nostru, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, Universitatea „Petru Maior" și numeroase asociații și persoane private, care prin contribuția lor au făcut posibil acest minunat proiect.

Ultimul grup care a vizitat Târgu-Mureșul a sosit în data de 16 septembrie, acesta fiind compus din 20 de membri ai administrației Municipiului Chișinău, respectiv a Sectorului „Ciocana", cât și 30 de elevi ai liceului moldo-german „Mihail Kogălniceanu" din Chișinău. Grupul a parcurs drumul la inițiativa Asociației Obștești „Radio Datina" din Chișinău și prin conlucrarea cu tinerii Asociației „Dacii Liberi" din Târgu-Mureș. Aceștia au fost primiți în Sala Mare a Consiliului Județean de către Prefectul Județului Mureș, domnul Lucian Goga, de domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, Alexandru Cîmpeanu, doamna vicepreședintă a direcției județene de statistică, Corina Pop și de Directorul Direcției Județene pentru Cultură, domnul Nicolae Băciuț. Aceștia au prezentat județul nostru din toate punctele de vedere, având loc un dialog deschis cu reprezentanții delegației din Chișinău, în fruntea căreia se afla doamna Pretor al sectorului Ciocana, Galina Bostan.

Privind retrospectiv, putem afirma cu mulțumire că acest proiect a schimbat multe opinii, și a reușit să aducă lumină în sufletele și mințile multor români din Moldova, descurajați și desnădăjduiți în ceea ce privește viziunea asupra României. Relațiile create în aceste luni valorează și cântăresc mai mult decât propaganda acerbă anti-românească promovată de rusofilii din Basarabia, iar sosirea unei delegații compuse din reprezentanți ai administrației a pus bazele unei lungi colaborări între municipiul nostru și sectorul „Ciocana" al municipiului Chișinău. În vremuri tulburi precum acestea, frații trebuie să stea alături, iar noi suntem ferm convinși că singura soluție pentru acest popor este Reunirea, și întregirea României prin aducerea Basarabiei acasă!

Lasă un comentariu