Concursul pentru directorii de școli va fi supravegheat audio-video!

Distribuie pe:

Ministerul Educației anunță că toate probele concursului pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct în învățământul preuniversitar vor fi monitorizate video și audio.

„Vom avea centru de examen, vom avea comisie de concurs și vom avea și supraveghere audio-video. Facem această precizare pentru că foarte multe mesaje pe care le-am primit în această perioadă susțineau ideea că există posibilitatea ca acest concurs să fie viciat și ne solicitau să avem înregistrări audio-video și să tratăm acest examen exact cum tratăm examenele pentru elevi. Și probele de evaluare a CV-urilor vor fi monitorizate în același fel.

În fiecare centru de examen vor fi trimiși monitori din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a asigura legalitatea acestui concurs, pentru a-i asigura pe toți concurenții că ne dorim să realizăm un concurs pentru profesionalizarea funcției de director", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Din cele peste 9.000 de posturi scoase la concurs, 6.545 sunt pentru directori, din care, pentru unități de învățământ preșcolar - 800 de posturi, pentru școli - 4.955, pentru licee - 585, pentru palate și cluburi ale copiilor - 203.

În ceea ce privește posturile de directori adjuncți, acestea sunt în număr de 2.502, din care pentru școli - 1.969, pentru licee - 497, iar pentru palate și cluburi ale copiilor - 36.

Rezultatele verificării dosarelor candidaților înscriși la concurs vor fi publicate pe 7 octombrie 2016. Potrivit calendarului, proba scrisă se va desfășura pe 12 octombrie, iar interviul și evaluarea CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie -

17 noiembrie. Validarea rezultatelor după perioada de contestații va avea loc în data de 16 decembrie 2016.

Lasă un comentariu