VACANȚĂ RODNICĂ LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ BAHNEA

Distribuie pe:

După o vacanță binemeritată, am așteptat începerea școlii cu multă emoție și nerăbdare.

Și în anul școlar trecut , cadrele didactice de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ BAHNEA au desfășurat împreună cu elevii activități deosebit de interesante.

Din inițiativa directorului școlii, domnul profesor ILIE MANUEL BOCAI s-a derulat și în vara acestui an parteneriatul de colaborare încheiat în anul 2015 cu asociația caritabilă din BUCUREȘTI, MERCI CHARITY BOUTIQUE, coordonat de doamnele ALINA ȚIPLEA și DANIELA STAICU . După participarea celor 10 voluntari la programul artistic organizat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, când elevii au fost răsplătiți cu cadouri foarte consistente constând din dulciuri, sucuri, produse lactate, îmbrăcăminte, rechizite, articole de papetărie, pilote, perne, iată că, și în vară, echipa minunată formată din tineri inimoși și-a făcut în continuare simțită prezența la școlile din comuna Bahnea.

La Grădinița cu Program Normal din CUND s-a refăcut instalația electrică. Cei mici au început grădinița având mobilier modern și pereții clasei pictați. Rechizitele și jucăriile primite de preșcolarii și elevii Școlii Primare din CUND au fost binevenite.

Tot cu sprijinul asociației din București, Școala Gimnazială din IDICIU a fost zugrăvită, iar orele de sport se vor desfășura în condiții optime datorită porților care se vor instala pe teren și mingilor de fotbal primite.

La începutul lunii septembrie s-au adus rechizite și jucării pentru toți preșcolarii și elevii ciclului primar de la școala din DAIA, fiind un real sprijin pentru părinți. La acest eveniment a participat și doamna IRINA MARGARETA NISTOR, renumit critic de film și traducător, în calitate de colaborator al proiectului.

Cunoscând cât de important este să avem o dantură sănătoasă, consultându-se cu domnul director, asociația a avut o inițiativă deosebită în satele DAIA, LEPINDEA, CUND, GOGAN și localitatea BAHNEA, în care un laborator stomatologic mobil a efectuat gratuit diferite tratamente.

Acum, când nu ne mai putem imagina viața fără tehnologia modernă, fundația a adus 16 calculatoare noi, care s-au repartizat în școlile din IDICIU, DAIA, LEPINDEA, CUND, BERNADEA, pentru o mai bună desfășurare a activității didactice și spre bucuria elevilor.

La recomandarea domnului director, profesor ILIE MANUEL BOCAI, sprijinit de doamna director adjunct ANNAMARIA GYERKO, pentru 9 elevi care-și continuă studiile liceale, asociația a acordat burse școlare în valoare de 500 de lei/ lună, motivându-i astfel pentru frecventarea cursurilor și obținerea unei calificări.

Printre planurile de viitor ale domnului director, profesor ILIE MANUEL BOCAI, cu sprijinul MERCI CHARITY BOUTIQUE BUCUREȘTI se dorește construirea și amenajarea grupurilor sanitare în cadrul școlilor din DAIA, LEPINDEA și BERNADEA, totul pe cheltuiala fundației.

De asemenea se preconizează derularea unui proiect pentru construirea unui atelier cu profil tehnic, specializarea mecanică și profil industrie alimentară, specializarea patiser, în cadrul ȘCOLII GIMNAZIALE BAHNEA. În urma unui sondaj făcut de domnul director, există un număr suficient de elevi care au absolvit ciclul gimnazial și care și-au manifestat interesul pentru a-și continua studiile profesionale, în aceste specializări, urmând ca produsele de patiserie să fie consumate și în școală.

Și, nu în ultimul rând, în viitorul apropiat se are în vedere demararea proiectului pentru construirea unei săli de sport la ȘCOALA GIMNAZIALĂ BAHNEA, foarte necesară și mult așteptată de elevi și profesori pentru desfășurarea în bune condiții a orelor și a competițiilor sportive școlare.

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea în mod direct și constant a domnului director, profesor ILIE MANUEL BOCAI pentru derularea tuturor activităților școlare în condiții foarte bune pentru elevi și profesori, dorind pe viitor și sprijinul activ al autorităților locale competente, pentru a nu lăsa tot greul pe umerii unui singur om, deoarece munca în echipă duce la rezultate benefice în folosul elevilor și al comunității.

Suntem recunoscători asociației MERCI CHARITY BOUTIQUE BUCUREȘTI pentru sprijinul și susținerea pe care ne-o acordă, făcând ca visele frumoase să devină realitate. Sunteți prietenii noștri mai mari și vă așteptăm întotdeauna cu drag la noi, pentru a continua această minunată colaborare.

Mulțumim din suflet MERCI CHARITY BOUTIQUE BUCUREȘTI, pentru că sunteți alături de noi în demersul educațional!

 

Lasă un comentariu