„Începuturi" de culoare şi armonie cromatică - Vernisaj Expoziţiei Personale de Pictură - Adriana Neghirlă

Distribuie pe:

Căutăm de multe ori, aşteptăm minuni, dar, din păcate, nu observăm de multe ori că ele se întâmplă atunci când cunoaştem oameni minunaţi, când găsim preocupări care ne încântă sufletul de bucurie şi de fericire. Omul neliniştit, cel care doreşte mai mult pentru sine, caută şi minunea se întâmplă, găseşte acel ceva de care are nevoie pentru a fi fericit. Adriana Neghirlă a găsit, a găsit oameni minunaţi care au încurajat-o să se autodepăşească, să fie într-o continuă competiţie cu sine, şi să se „joace" cu culorile pe pânză.

Născută în localitatea Cisnădie, în judeţul Sibiu, doamna Adriana Neghirlă, medic primar pediatru, este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş din anul 2011 şi de atunci pictura a devenit pentru dânsa un mod de viaţă. A participat la expoziţii colective: în perioada 2010-2016 în Târgu-Mureş, în anul 2011 la Sighişoara, în anul 2014 la Mediaş, în anul 2016 la Cluj-Napoca, în anul 2015 la Rimini, în Italia, şi în anul 2016 la Ravena. A participat la Tabere de Pictură: la Sighişoara în anul 2011, la Sovata în anul 2012, la Cotruş, comuna Sângeorgiu de Mureş, în anul 2013, la Bistra Mureşului în anul 2014, la Sărmaş-Mănăstirea Ortodoxă în anul 2015, la Sângeorgiu de Mureş, la Motel Gemini, în anul 2015 şi la Târgu-Mureş în anul 2015. Tehnica folosită - culori de ulei pe pânză, acril pe sticlă şi tempera cu ou pe lemn.

Nelipsit de la toate activităţile pe care cu drag le organizează, Ilarie Gheorghe Opriş, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş, a organizat şi Vernisajul Expoziţiei Personale de de Pictură cu tema „Începuturi", din data de 15.09.2016, la Galeria de Artă „Unirea" al doamnei Adriana Neghirlă. Cu această ocazie, doamna Adriana Neghirlă a mulţumit celor care au încurajat-o şi i-au insuflat plăcerea de a-şi desfăşura sufletul pe pânză. Domnul Vasile Mureşan, prezent şi de această dată, în calitate de expert-muzeograf, a expus modul în care cel care pictează se inspiră: „vede, trăieşte şi picteză". Am putut remarca, la indicaţiile dânsului, un „portret plin de cuminţenie şi seninătate", tema viorilor care par „femei care stau la discuţii" şi, „petele cromatice frumos vibrate, rafinamentul, care se dezvăluie ca o adevărată poezie cromatică".

Căutăm precum Sisif şi, cum spunea marele filosof Albert Camus, „lupta însăşi către înălţimi e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit". Fericirea rezidă din dragostea de viaţă, din zbaterile omului, din încercările lui de a se autodepăşi. Îndemnată, încurajată, folosindu-şi imaginaţia, jucându-se cu petele de culoare, Adriana Neghirlă a demonstrat că se poate prin Expoziţia Personală de Pictură cu tema „Începuturi", deschisă la Galeria de Artă „Unirea" a Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş în perioada 12-23.09.2015. Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu