FOTOREPORTAJ LUDUȘEAN

Distribuie pe:

Sâmbătă, 24 septembrie 2016, un grup de 50 de ludușeni, cei mai mulți din Parohia ortodoxă Luduș II au participat la e excursie de o zi pe un traseu având ca obiective frumusețile Carpaților Orientali, Mănăstirile Durău, din județul Neamț și „Sfântul Ilie", din Toplița românească, excursie inițiată, organizată și excelent condusă de părintele protopop Lucian Voșloban. În imagine, bustul primului Patriarh al României, Miron Cristea, viețuitor între 1868-1939.

Din informațiile oferite de doamna Adela Cândea, de la Oficiul de stare civilă al Primăriei, rezultă că, de la începutul anului și până în 26 septembrie 2016, în Luduș au fost oficiate optzeci și nouă de căsătorii civile, majoritatea urmate de căsătoria relegioasă. În imagine, o tânără familie de ludușeni, Carmen și Horațiu Luca, însoțiți de tinerii nași Minodora și Lucian Mărginean, Minodora și Radu Muntean. Sezonul nunților, din acest an, se încheie sâmbătă, 12 noiembrie 2016, pentru că urmează postul Nașterii Domnului.

Sub îndrumarea coregrafilor ludușeni Mariana și Petru Pop, viitorii dansatori din grupa mică a Ansamblului folcloric „Ardealul" au început, de curând, pregătirile pentru viitoarele spectacole de pe scena Casei de Cultură a orașului și pentru participarea la viitoarele concursuri folclorice naționale și internaționale. Cu această ocazie, îi invităm pe toți părinții care au copii mici (între 5 și 9 ani) să-și înscrie copiii la renumitul Ansamblu folcloric „Ardealul".

Recent, a fost amplasat, în parcul din fața Primăriei, în prezența domnului primar Cristian Moldovan și a domnului Liviu Popa, director al Serviciului Drumuri, Intervenții, Transport și Zone Verzi din cadrul Primăriei Luduș, panoul informativ, care cuprinde harta detaliată a tuturor cartierelor și străzilor orașului Luduș și, pentru prima dată în istoria orașului, obiectivele turistice care pot fi vizitate în fiecare zi, cele mai multe dintre ele fiind biserici, cinci ortodoxe, una greco-catolică, două romano-catolice și două reformate (calvine).

Ludușeni iubitori de istorie au fost prezenți la sărbătoarea de la Mănăstirea Sărmașu, pregătită de părintele Ilie Bucur Sărmășanu, cu prilejul dezvelirii statuii bustului regelui unificator geto-dac Burebista (82-44 î. Hr), operă a sculptorului mureșean Ioan Astăluș, fiu al orașului Luduș.

Copii mici, copii mari și chiar părinți de-ai lor s-au reîntâlnit sămbătă, 24 septembrie 2016, în spațiul de parcare al supermaketului „Lidl", din Luduș, cu agentul Ștefana Dobrău, de la Compartimentul Rutier al Poliției Luduș. Interesul lor comun este clar cuprins în îndemnul, de importanță vitală, „SĂ CIRCULĂM CORECT!"

 

Lasă un comentariu