Ministerul Sănătății: Campaniile iresponsabile contra vaccinării au declanșat epidemia de rujeolă!

Distribuie pe:

Cu prilejul aniversării câte unui secol de viață, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care și-au servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice și culturale ce au promovat valorile, istoria și imaginea țării noastre în lume, precum și pentru înalta ținută morală de care au dat dovadă de-a lungul timpului, la începutul acestei săptămâni (luni, 26 septembrie 2016), președintele Klaus Iohannis le-a conferit istoricului Neagu Djuvara și filosofului Mihai Șora Ordinul Național „Steaua României" în grad de Cavaler.

„Dumneavoastră, domnule Neagu Djuvara, domnule Mihai Șora, ați trasat în domeniile istoriei și filosofiei repere de cunoaștere deosebite, a căror consistență și viziune sunt egalate doar de profundul lor angajament etic.

Domnule Neagu Djuvara, pentru înțelegerea trecutului și respectul valorilor, mesajul fundamental al întregii dumneavoastră vieți - darul pe care îl faceți tinerelor generații. Domnule Mihai Șora, pentru că ne-ați condus spiritul, prin zbuciumul vieții contemporane, prin dialoguri, dileme și interogații, să ne putem orienta în fața provocărilor prezentului.

Sunt convins că viitorul va reține că valorile României moderne și democratice s-au sprijinit și pe

opera cu care dumneavoastră ați îmbogățit secolului Marii noastre Uniri. Pentru tot ce ați dăruit spiritului românesc, la împlinirea unor adevărate jubilee de viață, vă mulțumesc încă o dată, în numele meu, al statului român și al românilor și vă urez la mulți ani!", a declarat președintele Iohannis, citat de Agerepres, cu ocazia decernării celor două distincții.

Lasă un comentariu