Valoarea unui tichet de masă ar putea ajunge la 15 lei

Distribuie pe:

Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, 27 septembrie 2016, un amendament propus de deputatul PNL Andreea Paul Vass, prin care s-a propus creşterea valorii tichetului de masă de la 9,57 de lei la 15 lei.

„Este vorba despre proiectul de Lege nr. 314 din 2016 pentru modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă. Proiectul include şi amendamentul propus de mine, prin care se majorează la 15 lei valoarea nominală a tichetului de masă. Proiectul iniţial prevedea o majorare de la 9,57 lei la 13 lei. Circa două milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie sau foarte aproape de salariul minim. Aceştia sunt principalii potenţiali beneficiari, alături de ceilalţi salariaţi pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Valoarea majorată a tichetului de masă, de 15 lei, reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat, respectiv 0,52% din salariul mediu brut pe economie", transmite Andreea Paul Vass, printr-un comunicat de presă.

Săptămâna viitoare, raportul favorabil al Comisiei de Muncă urmează să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaţilor.

În forma adoptată de Senat, proiectul prevedea că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 13 lei, însă Camera Deputaţilor este for decizional. 

Lasă un comentariu