Și privatizarea Petrom (din multe altele) confirmă zicala: „Prost nu e cine cere, prost e cine dă..."

Distribuie pe:

Deși, la vremea privatizării, pe căi oculte, a Petrom - în care, iată, acum sunt „implicați" patru foști miniștri - s-a făcut oarece „vâlvă", problema a fost, multă vreme, ca și uitată, argumentându-ni-se, la data efectuării ei, că, vezi, Doamne „vânzarea Petrom ar fi fost o condiție a aderării României la Uniunea Europeană! O fi fost, probabil, și aceasta o condiție, dar, în mod sigur, și interesele de ordin financiar ale unor persoane, aflate atunci „la butoane". Interese pe care Justiția le va scoate - credem noi, cei de pe margine - la lumină!

Fapt este un lucru. După ce această societate strategică a ajuns pe mâinile cui a ajuns - confirmând zicala: „Prost nu e cine cere, prost e cine dă" -, ulterior, guvernanții români au mai făcut „pe prostu'" și atunci când FMI ne-a cerut (ne cere, încă!) să privatizăm CFR Marfă, Poșta Română, Oltchim și alte societăți de interes național, încât mulți se întreabă dacă, conform Constituției, România mai e „stat suveran"?

Tot așa, prin intermediul brokerilor - care sunt FMI și Comisia de la Bruxelles (având și concursul unor guvernanți români slabi!)- samsarii vest-europeni vor să ne acapareze toate resursele. Un instrument principal al acestei acțiuni de anvergură este așa-zisa liberalizare a prețurilor la energie, impusă de Bruxelles României, în favoarea numai și numai a monopolurilor vest-europene care au pus mâna pe sistemele energetice și care, culmea, pretind acum consumatorilor să plătească același prețuri pentru energie ca în Occident. Deși salariile și pensiile mici de aici nu pot face față unor asemenea prețuri.

Or, în cazul României se atinge paroxismul pentru că obiectul prețurilor forțate artificial la niveluri fabuloase îl constituie propriile resurse lăsate de Dumnezeu românilor și nu altcuiva!

Față de toate acestea (din multe altele), un comentator făcea, ironic, următoarea remarcă: „Un banc din «epoca de aur» descria astfel comerțul nostru cu URSS-ul: rușii ne iau grâul și noi le dăm în schimb uraniul". Se pare că între timp am reușit o afacere mai bună: ne-am vândut suveranitatea, ca să avem bani de șpăgi pentru Occident. Și, desigur, pentru câțiva șmecheri autohtoni". Mare adevăr: căci prost nu e cine cere, prost e cine dă! Dar, cine știr, poate, mai devreme sau mai târziu, vor fi date în vileag și aceste matrapazlâcuri făcute pe umerii românilor de rând.

Notă: se pare că, de la o vreme, nu tot ce zboară pe la Bruxelles se… mănâncă în țările membre! Caz recent, citat de un ziar central sub titlul: „Polonia sfidează UE". Conform articolului, „Premierul Beata Szydlo a promis în acest weekend că nu va lua în seamă niciun ultimatum al UE și i-a acuzat pe unii dintre membrii Comisiei că doresc distrugerea „Blocului de 28". Asta după ce Comisia Europeană a dat un ultimatum Poloniei, pentru a revoca remanierea din decembrie a Curții Constituționale!

Lasă un comentariu