Cosmin Gherman, antrenor City'US Târgu-Mureș: „UEFA Futsal Cup le va schimba mentalitatea băieților"

Distribuie pe:

Au mai rămas doar două săptămâni până la debutul în UEFA Futsal Cup al campioanei României City'US Târgu-Mureș. Fără opt dintre cei mai buni jucători cu care a cucerit titlul sezonul trecut, City'US are o misiune grea în Grupa a 6-a la Main Round-ului Ligii Campionilor la futsal. Cu toate acestea, Cosmin Gherman, tehnicianul mureșenilor, aflat la prima experiență în UEFA Futsal Cup din postura de antrenor, e optimist și spune că City'US nu are decât de câștigat din această „experiență"! Campioana României va juca meciurile din Grupa a 6-a la Chrudim, în Cehia. Adversarele vor fi, în ordine, APOEL Nicosia, Pinerola Bratislava și EP Chrudim. Din cele șase grupe ale Main Round-ului UEFA Futsal Cup merg mai departe, în Elite Round, primele două clasate. În această fază a competiției sunt deja calificate, din oficiu, formațiile Inter FS, Dinamo Moscova, Kairat Almaty și Ugra Yugorsk, ultima fiind deținătoarea trofeului.

„Avem doar de câștigat"

- Pregătit de Liga Campionilor?

- Cu siguranță! Muncim de două luni, ne-am făcut lecțiile pentru Liga Campionilor! Au mai rămas doar câteva zile până la debutul în UEFA Futsal Cup, unde, datorită rezultatelor din anii trecuți și a respectului de care ne bucurăm, am fost înscriși din nou direct în Main Round. Așteaptăm cu nerăbdare meciurile de la Chrudim. Ca antrenor, sunt la debut.

Am însă, ca jucător, multe participări în Liga Campionilor, care e, am mai spus asta, o altă lume. Acolo e futsalul cel mai bun!

- Cum îi simțiți pe jucători?

- Toți sunt încrezători, optimiști. Am pierdut șapte jucători în această vară. Am mai pierdut unul acum, în campionat. Cesar s-a accidentat grav și va lipsi ceva vreme. Avem șapte oameni sub 21 de ani în lot, adică jumătate. Le-am spus tuturor că nu avem decât de câștigat în urma participării în Liga Campionilor. Băieții își văd de treabă, cresc de la meci la meci.

- Ce știți despre adversari?

- Pe Chrudim o știm bine. Am mai jucat împotriva ei. Campioana Cehiei e favorită la primul loc în grupa noastră, mai ales că e și gazdă. Pe celelalte două adversare le-am văzut pe DVD. Sunt adversari puternici, nu oricine ajunge aici.

- Aveți vreun obiectiv?

- Să creștem! Acesta e cel mai important obiectiv. Nu ne-am pus în cap anul acesta nici titlul, nici Liga Campionilor. Vrem doar să creștem. Vreau ca peste doar câțiva ani să ne bucurăm de acești băieți tineri. Sunt băieți de aici, din Târgu-Mureș. Mulți au jucat la U19, dar nu au experiență. UEFA Futsal Cup le va schimba mentalitatea, se vor întoarce mai „bogați".

- Veți mai juca?!

- Nu! Gata, am terminat. Din punctul meu de vedere, nu poți face două lucruri în același timp, adică să și joci să și antrenezi. Te păcălești. Am experiența din sezonul trecut. Norocul meu s-a numit Lucian Nicușan, colaboratorul meu.

- Poate trece City'US în Elite Round?

- Va fi foarte greu. Dacă aveam echipa de anul trecut, defilam în această grupă! 

Lasă un comentariu