SĂRBĂTOAREA BUNICILOR ȘI BUNICUȚELOR DIN ORAȘUL LUDUȘ

Distribuie pe:

Continuând frumoasa tradiție de cinstire a generațiilor succesive de ludușeni pe care, din marea noastră dragoste, îi numim bunicii și părinții noștri, Primăria și Consiliul Local Luduș a marcat Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, printr-o amplă și emoționantă festivitate, care a avut loc la Restaurantul „Romeo și Julieta", joi, 29 septembrie 2016. Au participat, ca invitați ai primarului Ioan Cristian Moldovan, trei sute douăzeci de bunici și bunicuțe din oraș, locurile de onoare fiind rezervate cuplurilor familiale ajunse la vârsta Nunții de aur: Marta-Maria și Iordache Agaghe, Agneta și Ștefan Ballai, Anna și Alexandru Copaci, Maria și Elemer Deac, Cătălina și Alexandru Fekete, Susana și Gheorghe Hodman, Elisaveta și Arpad Kovacs, Aurelia și Bănică Mărginean, Lucia și Viorel Marincaș, Iuliana și Ioan Mătea, Măriuca și Viorel Moldovan, Zoe și Vasile Oltean, Rozalia și Cornel Opincariu, Maria și Vasile Ormenișan, Maria și Mihai Popa, Ileana și Ștefan Revesz, Gheorghina și Ioan Rusu, Ana și Nicolae Țară, Viorica și Martin Vereș, Elisabeta și Alexandru Molnar, Maria și Ioan Bucur, Lucreția și Ioan Marincaș.

Prezenți la festivitate, dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Alexandru Petru Frătean, senator în Parlamentul României, Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, doamnele Georgiana Natea, directorul Cancelariei Instituției Prefectului județului Mureș, Nicoleta Loza, secretara primarului orașului Luduș, Delia Străin, consilier la serviciul Resurse Umane, din cadrul Primăriei și domnul Mihai Nașca, moderatorul sărbătorii, l-au ajutat pe primarul Cristian Moldovan să îndeplinească întocmai ceremonialul solemn pe parcursul căruia familiile logevive au fost distinse cu Diplome de fidelitate, răsplătite cu premii consistente, cu câte un frumos buchet de flori. Domnii Sebastian Căpușan, consilier al primarului și Dan Ludușanu, redactor al postului Radio Transilvania-Luduș, au reușit să imortalizeze, prin fotografiile pe care le-au realizat, fiecare secvență a ceremonialului. În acest segment de mare încărcătură emoțională, sărbătoriților li s-au adresat trei dintre oficialitățile prezente. Domnul primar Cristian Moldovan: „Vă mulțumesc pentru anii în care v-ați implicat în viața urbei, de modul în care v-ați crescut copiii, și acum vă creșteți nepoții. Cu înțelepciune, răbdare și cu demnitate ați trudit într-o lume care  nu întotdeauna v-a fost favorabilă, ca să ne asigurați nouă o viață mai bună. Acum este timpul să vă fim recunoscători, să vă răsplătim bunătatea și sacrificiul. Vă doresc tuturor un sincer „«La mulți ani!» ani în care să vă bucurați unii de alții!" Domnul prefect Lucian Goga: „Vin cu plăcere la Luduș, pentru că sunteți ospitalieri, știți să organizați evenimente plăcute și să petreceți frumos. Dumneavoastră, sărbătoriții, sunteți cei care ne-ați învățat la școala celor șapte ani de acasă, ați știut să vă creșteți copiii și știți acum să vă creșteți nepoții. Sunt alături de dumneavăastră atât personal, cât și instituțional. Să petreceți această zi de sărbătoare cu voie bună, să nu o uitați și, din când în când, să vă aduceți aminte de ea. Numai odată în viață sărbătorim Nunta de Aur". Domnul senator Al. Petru Frătean: „ Sunt onorat că m-ați invitat să fiu alături de dumneavoastră. Am venit aici ca simplu om, ca un mureșean obișnuit, dar și ca reprezentant al dumneavoastră în Senatul României. Știu că până acum nu v-au fost rezolvate toate așteptările, toate doleanțele. Vă doresc să aveți o petrecere frumoasă, o viață lungă și fericită, alături de cei dragi ai dumneavoastră".

Au solicitat și au obținut acceptul să se adreseze celor prezenți și domnii Ioan Armeneanu, fost director al Fabricii de Zahăr din Luduș, acum tânăr pensionar și Ovidiu Crișan, președintele Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor din Luduș.

Sărbătoriții zilei au fost onorați cu prezența de părintele protopop pensionar Iuliu Bacali, sfințitul părinte Mihai Cercel, domnii Liviu Botezan, consilier al primarului, care a avut o contribuție esențială la pregătirea, până la detaliu, a sărbătorii persoanelor de vârsta a treia din Luduș, Kis Istvan, viceprimar, consilierii locali, Carmen Petac, Claudiu Ciucă, Gelu Puia, Tiberiu Orban, Daniel Totu, Ioan Șopterean.

Rugăciunile de binecuvântare a adunării înălțate de părintele protopop ortodox Lucian Voșloban și preotul calvin Czirmay Levente au pregătit trecerea la partea a doua a festivității. Ospătarii restaurantului „Romeo și Julieta" au adus pe mese belșug de preparate culinare și de patiserie, de sucuri, apă minerală, bere, vin sau țuică de prune. În timpul mesei comune, grupul de instrumentiști „Ceterații din Ardeal", veniți de la Câmpia Turzii, soliștii vocali Cristina Chiper și Florin Rupa (care este și șef de orchestră), grupul de dansatori ai Ansamblului folcloric maghiar „Hajdina" (instructor, Toth Sandor) au prezentat un variat program cultural artistic, întrerupt doar de lungile reprize de dansuri de societate (tango și vals). Plăcute și de neuitat au fost secvențele în care membrii orchestrei, soliștii și unii dintre vârstnicii ludușeni au cântat împreună „Ciobănaș cu treisute de oi", „Cântă cucu-n Bucovina", „Mărie, Mărie/Să-mi spui tu mie", „Cui nu-i place dragostea", „Pușca și cureaua lată", „Dragoste la prima vedere". La finalul festivității, înainte de despărțire, domnul primar Cristian Moldovan s-a adresat din nou sărbătoriților: „Vă mulțumesc încă o dată că am putut sărbători împreună această minunată zi. Viața dumneavoastră este o exemplară lecție de viață pentru tineri. Ajutați-i să vă urmeze exemplul. Vă doresc sănătate, bună înțelegere în familie, ani mulți cu bucurie".

 

Lasă un comentariu