Dr. Theodora Benedek i-a salvat pe târgumureșeni de scumpirea salubrizării!

Distribuie pe:
  • Din cauza transportului deșeurilor menajere din Târgu-Mureș la groapa de gunoi de la Odorheiul Secuiesc (în loc de Sighișoara) și a creșterii salariului minim pe economie (și pentru angajații Salubriserv), Consiliul Municipal a aprobat, în ședința de joi, 29 septembrie, majorarea tarifelor de salubrizare.

    Astfel, pentru un metru cub de colectare, transport și depozitare deșeuri menajere, agenții economici și instituțiile publice vor plăti 125,32 de lei (față de 104,43 de lei), iar populația și asociațiile de proprietari - 10,45 lei (față de 8,71 lei).

    Cu toate acestea, persoanele fizice, asociațiile de proprietari și instituțiile din subordinea Primăriei (școli, grădinițe, unități medicale ș.a.) nu vor fi afectate de majorarea tarifelor la salubrizare, acest lucru fiind posibil grație unui amendament propus de dr. Theodora Benedek, consilier PNL, conform căruia diferența de tarif pentru aceste categorii o să fie suportată din bugetul local.

    După interminabile dezbateri, mai mult sau mai puțin axate pe subiect, rațiunea a învins, iar consilierii au aprobat amendamentul dr. Benedek.

    Prin urmare, doar persoanele juridice vor plăti mai mult pentru salubrizare, însă această situație nu va dura decât cel mult trei luni, apoi deșeurile menajere din Târgu-Mureș vor fi transportate la noul depozit de la Sânpaul.

Lasă un comentariu