În acest an, ROMÂNIA, CEA MAI MARE CREȘTERE ECONOMICĂ DIN EUROPA!

Distribuie pe:

Fondul Monetar Internațional (FMI), citat de Agerpres, precizează în raportul „World Economic Outlook" (Perspectiva Economică Globală) că România va înregistra în acest an cea mai mare creștere economică din Europa (5%), urmată de Irlanda (4,9%).

Totodată, FMI avertizează că vârful de creștere economică înregistrat în acest an de România va fi urmat, în 2017, de o încetinire până la 3,8%, însă chiar și așa România va înregistra anul viitor cel mai ridicat ritm de creștere economică din Europa. Pentru 2018, FMI estimează că economia românească va înregistra o creștere de 3,3%.

În ceea ce privește evoluția prețurilor de consum în România în acest an, estimările FMI au fost revizuite de la minus 0,4% (în aprilie) la minus   1,5% (în prezent), astfel că România și Bulgaria vor fi pe primele locuri în UE în ceea ce privește inflația medie anuală negativă.

Pentru 2017, însă, FMI estimează că prețurile de consum în România vor reveni în zona pozitivă, înregistrând o creștere de 1,7%, urmând ca în 2018 să crească cu 2,5%.

Potrivit FMI, o altă veste bună pentru România o constituie scăderea ratei șomajului, care ar urma să se reducă de la 6,8% (în 2015) până la 6,4% (în 2016), pentru a ajunge la 6,2%, în 2017.

Lasă un comentariu