Doar după alegeri, ies la iveală… „soluțiile imorale"!

Distribuie pe:

De ce? Pentru că, înaintea votului, cetățeanul nu trebuie să afle ce „se coace" în laboratoarele partidelor; cum se adună, uneori, în secret, la aceeași masă viitoarele (coaliții) de formațiuni hapsâne! „Interesul național", dar și „cel local", o vorbă-n vânt, aruncată în preajma alegerilor, pentru a ne „îndemna" pe noi, votanții, să facem drumul dus-întors la urnele de vot!

Cine a vorbit, în premieră, de așa-zisa „soluție imorală", în politica dâmbovițeană - preluată cu osârdie și de unii politicieni transilvăneni, chiar și mureșeni? Nimeni altul decât fostul președinte al României, Traian Băsescu, cu referire directă la unul dintre partide. El fiind chiar unul dintre artizanii constituirii unor coaliții (adunări de formațiuni hapsâne). Între timp, sintagma a făcut carieră, ea fiind utilizată de majoritatea analiștilor, în momentele în care se fac referiri la funcționarea unor coaliții (fie ele chiar și numai conjuncturale).

Cum însă politica este „arta compromisului", a asocierilor nefirești, pe principiul „scopul scuză mijloacele", în   România ultimilor 26 de ani, am asistat la o suită de „soluții imorale", la un „lanț" de imoralități, de pe urma cărora doar cei ajunși la „cașcavalul puterii" au avut de câștigat. UDMR a fost una dintre puținele formațiuni care (deși cu un statut politic neclar!) a „dansat" prin aproape toate guvernele. Cumva, de dragul slujirii interesului național (prin care înțelegem și cel al maghiarilor de rând)? Nici pomeneală! La un CRU, un oarecare Tamas Șandor spunea: „Doar intrarea UDMR (și) în viitorul Guvern, ne va ajuta să dezvoltăm Transilvania, Ținutul Secuiesc (halal dezvoltare!). De altfel, în întreaga sa istorie, UDMR a stat cu fața către Opoziție, dar cu un ochi privea (ca și acum) către Putere, de-acolo venind doar… borcanul cu miere. Cam asta-i tot ce a contat pentru UDMR. Plus, aspirațiile autonomiste.

Partidele românești? Un sprijin de nădejde pentru UDMR, dar nu și apărătoare (decât înainte de alegeri!) ale… interesului național! Declarațiile lui Victor Ponta (pe când era președinte al PSD și co-președinte al defunctului USL), cum că, doar prin câștigarea unei majorități

  confortabile, guvernul nu va mai fi supus șantajului (cu referire la UDMR), s-a dovedit a fi una dintre numeroasele „minciuni de politician", câtă vreme și după ce populația (înțelegându-i mesajul) i-a acordat o majoritate de 70% în parlament, a apelat la UDMR!

Dar parcă numai fostul USL și continuatorul USD, iar acum PSD au procedat astfel? Da, de unde. Gurile rele spun răspicat că și actualul PNL (cu PDL cu tot) are, în plan, ca, dacă va câștiga parlamentarele, în 2016, să-și asocieze UDMR la guvernare! Adică, nimic nou sub soare… Aceeași Mărie, cu altă pălărie!

Ceea ce l-a făcut pe un analist politic să exclame: „Treziți-vă, băieți! Lăsați jumătățile de măsură! Suiți-vă la cerința pentru care sunteți învestiți, domnilor, nenumărați miniștri și parlamentari! Poporul nu vă votează că sunteți frumoși, că vă chemați PSD, PNL ori altfel, ci pentru a face ceva pentru țară, nu numai pentru propriile buzunare!"

Fără comentarii… 

Lasă un comentariu