Azi, 7 octombrie, ZIUA MONDIALĂ A ZÂMBETULUI

Distribuie pe:

După ce, în 1963, americanul Harvey Ball a creat celebra imagine a „feței zâmbitoare" („smiley face"), butonul galben cu două puncte și cu o paranteză „închisă" a devenit, în întreaga lume, simbolul bucuriei, al emoțiilor pozitive. Tot Harvey Ball este și inițiatorul Zilei mondiale a zâmbetului, marcată, anual, începând din 1999, în prima zi de vineri a lunii octombrie, prin serbări, spectacole amuzante, carnavaluri, concursuri, expoziții de caricaturi și, în general, prin orice activități care așază un zâmbet pe fața bătrânei noastre planete.

Cu râsul… nu-i de glumă!

Când vine vorba de stres, chicotelile și hohotele de râs sunt cele mai bune remedii, afirmă…cu toată seriozitatea, specialiștii de la celebra clinică Mayo din Statele Unite.

Simțul umorului nu poate vindeca toate bolile, dar sunt tot mai multe dovezi despre lucrurile pozitive pe care le poate produce o porție bună de râs:

* Îmbunătățește aportul de oxigen, stimulează inima, plămânii, musculatura și mărește numărul endorfinelor („moleculele fericirii) eliberate de creier.

* Crește imunitatea. Gândurile negative se manifestă prin reacții chimice care ne pot afecta organismul, crescând nivelul de stres și scăzând imunitatea. Dimpotrivă, gândurile pozitive produc neuropeptide, care luptă împotriva stresului și a unor boli mai grave.

*Alină durerea. Râsul poate ușura durerea fizică prin stimularea organismului de a-și produce propriile analgezice naturale.

* Mărește satisfacția personală. Ne ajută să facem față mai ușor unor situații dificile și să comunicăm cu alte persoane.

*Îmbunătățește starea de spirit. Mulți oameni trec prin momente de depresie și anxietate din cauza bolilor cronice de care suferă. Râsul ne poate ajuta să depășim aceste stări și să ne simțim mai relaxați.

* Ne lungește viața cu 7 ani.

Cultivați-vă simțul umorului!

Vă temeți că nu aveți suficient simț al umorului sau chiar deloc? Nicio problemă. Umorul se poate învăța, chiar mai ușor decât credeți:

• Alegeți câteva „lucrușoare" - fotografii, benzi desenate, felicitări etc. și atârnați-le pe pereți, acasă ori la locul de muncă. Asigurați-vă că aveți la îndemână, în orice moment, o carte amuzantă, o colecție de glume etc.

• Râdeți și lumea va râde odată cu dvs. Găsiți o modalitate de a face haz de propria dvs. persoană și veți constata că, încet, încet, stresul dispare. Chiar dacă la început, pare un gest forțat, practicați râsul! Face bine organismului dvs.

• Faceți-vă un obicei din a vă petrece timp cu prieteni care vă fac să râdeți. „Faceți schimb" de povestiri amuzante, de bancuri și glume.

• Nu întreceți măsura. Nu râdeți de alții. Unele forme de umor sunt nepotrivite. Folosiți-vă dreapta judecată pentru a discerne între o glumă bună și una jignitoare sau de prost gust.

Râsul e cel mai bun medicament. Încercați-l! Ridicați, ușor, colțurile gurii, într-un zâmbet, apoi, fără teama că sunteți ridicoli, dați drumul unui hohot de râs! Vă simțiți mușchii mai puțin tensionați? Sunteți mai relaxat? Ați reușit!

Așadar, să râdem, căci, vorba lui Murphy, mâine va fi mai rău! (sursa - mayoorg.com)

Lasă un comentariu