CASA MEMORIALĂ „AVRAM IANCU", MEREU PRIMITOARE

Distribuie pe:

În seara zilei de 5 octombrie Casa Memorială „Avram Iancu" a găzduit simpozionul pe tema „Din istoria poliției române", susținută de col.(rez) Vasile Tohănean, președintele filialei mureșene a cadrelor militare în rezervă și retrage a M.A.I. „Alexandru Ioan Cuza".

După intonarea Imnului Național al României și al Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu" din Târgu-Mureș, domnul Ioan Berța, președintele societății, a adus la cunoștința participanților că începând de săptămâna următoare dezbaterile în cadrul simpozioanelor vor avea loc într-o formă activ-dinamică.

Prezentarea invitatului serii i-a revenit domnului col.(rez) dr. Felician Suciu. În expunerea sa, Felician Suciu și-a reiterat opinia conform căreia cadrele militare, indiferent de specializarea lor și de ministerul de care aparțin, sunt colegi de arme și între ei trebuie să existe o bună conlucrare.

Domnul col.(rez) Vasile Tohănean a prezentat un succint și interesant istoric al Poliției Române, de la înființarea ei și până în prezent. Ca o curiozitate, aflăm că la înființarea lor, mai întâi polițiștii au fost agi, apoi polițiști, milițieni și, din nou, polițiști.

În finalul simpozionului, Mircea Dorin Istrate, colonel în rezervă și președintele filialei Mureș a Ligii Scriitorilor din România, a adus la cunoștință că la data de 29 septembrie a.c., cu prilejul sărbătoririi a zece ani de la înființarea Ligii Scriitorilor din România, manifestare desfășurată la Cluj-Napoca, printre alți opt creatori de literatură, a primit cea mai înaltă distincție, „Virtutea literară". Sincere felicitări! Apoi, distinsul scriitor a lecturat câteva poezii din creația proprie, destinată dascălilor, acea zi fiind dedicată cinstirii lor. Ca o curiozitate… domnul Mircea Dorin Istrate a debutat cu poezii în ziarul „Cuvântul liber" la vârsta de 62 de ani. Este de o activitate literară debordantă. Oare cum ar fi fost acum, dacă ar fi debutat, ca poet, la vârsta de 15 ani?...

 

Lasă un comentariu