Victoria Duțu a primit la Veneția Premiul „Casanova" pentru Artă

Distribuie pe:

Victoria Duțu a primit în septembrie la Veneția Premiul „Casanova" pentru Artă, la Palatul Flangini, Centrul Cultural al Veneției, și Premiul Botticelli la Florența. A expus anul acesta la Roma, la Domus Romana Art Gallery Via Quattro Fontane, 2-16 iunie 2016 și la Bienala de arte de la Cannes, 18-19.

Victorita Duțu este absolventă a facultăților de matematică, 1995, și filosofie1999, Universitatea „Al. Ioan Cuza" Iași. Este profesor de matematică titular la Liceul Teoretic „Traian" București. A câștigat premii de poezie și pictură și a făcut expoziții de pictură în țară și străinătate. În matematică e pasionată de spațiile infinit dimensionale. Ambasadoare a Păcii, în cadrul Organizației Internaționale „The Universal Circle of the Ambassadors of Peace" din 8 ianuarie 2011. Membră de onoare a Casei de Cultură Naji Naaman - Liban și a mai multor societăți de poezie din străinătate.

A expus la New York Artexpo Pier 94, unul din cele mai mari târguri de artă din lume, alături de Agenția internațională de arte Basak Malone, 2015, la „Oxford International Art Fair 2015, la Casino Velden Austria, 2014, la Brick Lane Gallery - Londra, Viena, AUSTRIA la „Time" Gallery, 2014, Chouzy-sur-Cisse, centrul Franței, la musée „Matra" și la Biblioteca „Jacques-Thyraud" 2014, Sanremo, Italia, în timpul Festivalului, la Galeria „La Bonbonnire" 2013, Polonia și Elveția 2007. 

Lasă un comentariu