24 IANUARIE - ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI

Distribuie pe:

Săptămâna trecută (7 octombrie 2016), președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care ziua de 24 Ianuarie va fi sărbătoare legală și, prin urmare, zi liberă , inclusă în Codul Muncii.

Proiectul a fost inițiat de Tudor Ciuhodaru și adoptat de Camera Deputaților (for decizional), la începutul lunii septembrie a.c., cu 209 voturi pentru și 4 împotrivă.

„E oficial. 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, este de azi zi liberă. Demersul meu legislativ prevede ca 24 Ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, să devină zi de sărbătoare legală, inclusă în art. 139 din Codul Muncii.

De ani de zile luptăm pentru dreptate și pentru recunoașterea unor anumite lucruri, dar când vorbim despre o zi fundamentală pentru noi toți, mai ales pentru cei din Iași și din Moldova, pentru toți românii, acest lucru nu este recunoscut.

Vă mai rog încă o dată, indiferent de unde sunteți, de ce culoare politică aveți, din care localitate sunteți, din ce județ, cărui județ aparțineți, să votați această lege importantă pentru valorile noastre naționale", a pledat Tudor Ciuhodaru pentru obținera aprobării proiectului din partea colegilor deputați. 

Lasă un comentariu