De la pâinea noastră cea de toate zilele, la pâinea noastră cea spre ființă!

Distribuie pe:

Lumea de astăzi nu trece doar printr-o criză economică, ci mai ales trăiește o mare criză morală.

Educația religioasă este una din laturile educației, alături de educația intelectuală, educația fizică, educația estetică, educația civică etc. Toate aceste componente contribuie la realizarea idealului educațional. Educația religioasă este importantă întrucât în lumea modernă există tendința de a considera viața morală independentă de exigențele religiei. În trăirea religioasă își au originea influențe adânci, care pot determina pe om la fapte morale, în conformitate cu imperativele divinității. Educația religioasă este temelia educației morale.

Respectul și dragostea față de muncă sunt ignorate sau prea puțin promovate, motiv pentru care am propus un proiect, care se dorește un prim-pas spre a îndrepta micii școlari pe drumul unei vieți normale și firești, călăuzită de valori moral-creștine.

Pentru că nu putem rămâne indiferenți, ne-am propus realizarea unui șir de activități practice, care se doresc a fi un pas spre „lumea firească".

Prima activitate a avut loc în data de 28 septembrie 2016 în cadrul unui concurs realizat și susținut financiar de către Restaurantul Darina, în campania „Darina pentru comunitate". Activitatea a antrenat elevii claselor I, cei mai mici învățând să pornească pe un drum drept, de la Școala Gimnazială Dacia, sub atenta îndrumare a dăscălițelor lor, Vasilica Roată, Dora Măcean și Adriana Șoș.

Preotul Roată Gigel de la Parohia Ortodoxă Sângeorgiu de Mureș I a fost prezent în mijlocul copiilor pentru a le explica partea spirituală a activității.

Interesul micilor curioși legat de importanța pâinii adusă la biserică pentru a fi sfințită a fost atât de mare încât acolo și atunci s-a programat următoarea activitate - Săvârșirea unei Sfinte Liturghii pentru copii, cu participarea copiilor care doresc, cu explicarea momentelor pe înțelesul lor. Activitatea și-a propus: „Dezvoltarea capacității de cunoaștere și înțelegere - conform vârstelor - a importanței materiale și spirituale a Pâinii"

Imaginile și produsele realizate sunt mărturia unei activități reușite!!!!

Lasă un comentariu