Coana vulpe, momită… cu avionul

Distribuie pe:

Direcţia Sanitară Veterinarăşi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş informează că în perioada 15 - 30 octombrie, în funcţie de condiţiile meteorologice, este planificată campania de toamnă a distribuţiei momelilor vaccinale la vulpi. Acţiunea va avea loc cu decolare de pe Aerodromul Aeroclubului Mureşşi va acoperi judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bacău, Vrancea, Cluj, Bihor şi Alba.

Acţiunea se înscrie în Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe, vaccinarea orală a acestora făcându-se prin distribuirea de momeli vaccinale cu ajutorul avioanelor - pe suprafeţe întinse sau în zone greu accesibile - şi manual, în jurul localităţilor şi în alte locuri stabilite împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare, cu asistenţă din partea medicilor veterinari oficiali.

Potrivit directorului executiv al DSVSA, dr. Vasile Liviu Oprea, datorită campaniilor de vaccinare, în 2015, spre deosebire de anii anteriori, pe raza judeţului Mureş nu a fost semnalat niciun focar de rabie la vulpi.

Lasă un comentariu