CREIERUL FEMEILOR, MAI COMPLEX DECÂT CEL AL BĂRBAȚILOR

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Loughborough, citați de descopera.ro, susțin că femeile au creierul mai complex decât cel al bărbaților, de aceea au nevoie de mai multe ore de somn.

„Să stabilești un program în minte în timp ce gătești, să răspunzi la telefon și să așezi masa în același timp, adică să realizezi activități multiple, este un talent ascuns al femeilor, dar care, de cele mai multe ori, duce la stres și epuizare.

Rezultatele studiului nostru explică numărul de ore de somn pe care o femeie trebuie să-l atingă pentru a rămâne sănătoasă, să radieze și să fie productivă.

Femeile își folosesc mai mult creierul pe timpul zilei, creierul lor lucrează într-un mod mult mai complex decât cel al bărbaților, motiv pentru care 20 de minute de somn peste numărul normal de ore necesar unui adult reprezintă un factor ideal pentru sănătatea lor.

În medie, un adult are nevoie de 6 - 8 ore de somn pentru a se recupera în urma activităților realizate de-a lungul zilei, însă femeile trebuie să doarmă cu 20 de minute în plus pentru a se reface.

În caz contrar, ele sunt predispuse la anumite probleme de sănătate, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare sau diabetul, depresia, stresul și anxietatea", atrag atenția oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu