CUM ÎŞI POT SPORI SPIRITUALITATEA BĂRBAŢII DE VÂRSTA A DOUA

Distribuie pe:

Oamenii americani de ştiinţă de la Universitatea Duke (Carolina de Nord), citaţi de descopera.ro, susţin că odată cu creşterea nivelului de oxitocină la bărbaţii de vârsta a doua se înregistrează şi o îmbunătăţire în ceea ce priveşte latura spirituală a acestora, astfel că hormonii eliberaţi în timpul partidelor de sex pot ajuta la creşterea nivelului de spiritualitate şi cel al credinţei în Dumnezeu.

„Spiritualitatea şi meditaţia au fost asociate şi în trecut cu îmbunătăţirea stării de sănătate, iar noi am fost curioşi să înţelegem care sunt factorii biologici care ar putea conduce la îmbunătăţirea experienţelor de natură spirituală. Oxitocina este unul dintre factorii care ajută oamenii în ceea ce priveşte credinţa şi manifestarea acesteia, aceasta fiind un hormon produs natural la nivelul hipotalamusului şi, după cum au arătat studii anterioare, joacă un rol important în ceea ce priveşte manifestarea empatiei, încrederii, relaţionării sociale şi altruismului.

Bărbaţii selectaţi în cadrul studiului nostru au fost împărţiţi în două grupuri. Grupul care a primit tratamentul cu oxitocină a manifestat o îmbunătăţire în ceea ce priveşte importanţa spiritualităţii în viaţa sa şi a arătat mult mai multă încredere în ceea ce priveşte ideea că viaţa are o însemnătate şi un scop.

Participanţii din acest grup au spus, de asemenea, afirmaţiile de genul există un plan superior nouă, care interconectează toţi oamenii, sunt adevărate şi cred în ele mult mai mult.

În cazul lor au fost identificate mai multe emoţii pozitive, cum ar fi evlavia, inspiraţia, iubirea, speranţa şi fericirea.

Legătura dintre această idee şi activitatea sexuală apare datorită faptului că, în timpul actului sexual, oxitocina este eliberată în cote foarte mari", explică savanţii americani. 

Lasă un comentariu