CANCERUL DE CREIER POATE FI OPERAT

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Societatea de Analiză a Cancerului, citaţi de descopera.ro, susţin că, deşi rar, cancerul de creier schimbă comportamentul pacientului şi poate fi fatal dacă nu este tratat.

„Riscul de dezvoltare a unei tumori maligne pe suprafaţa creierului sau a măduvei spinării este sub 1% din totalul cancerelor, adică afectează unul din 140 de bărbaţi şi una din 80 de femei afectate de diversele forme ale acestei boli.

Cauza apariţiei cancerului de creier este reprezentată de dezvoltarea anormală a unei celule în interiorul ţesutului creierului. Astrocitoamele anaplazice şi glioblastoamele stau la baza apariţiei tumorilor la adulţi într-o treime din cazuri şi astrocitoamele şi glioblastoamele sunt responsabile pentru dezvoltarea acestor tumori în cazul copiilor. Astrocitoamele anaplazice, astrocitoamele şi glioblastoamele iau naştere din alte celule numite astrocite, care protejează celulele nervoase.

Din momentul în care s-a instalat, cancerul afectează şi alte părţi ale organismului. Cele mai comune simptome sunt migrenele, convulsiile, amorţelile, schimbările de comportament, dar şi dificultăţi de exprimare, probleme auditive, schimbări în structura migrenelor, stări de greaţă fără o cauză anume, probleme vizuale (văzul înceţoşat, vedere dublă sau pierderea vederii periferice), pierderea graduală a senzaţiei de mişcare a mâinilor şi picioarelor, dificultăţi de echilibru şi confuzie în problemele cotidiene.

Din fericire, există o mulţime de metode de tratare a acestui tip de cancer, tratamentul depinzând de zona în care se află tumora, cât de avansat este cancerul şi tipul tumorii. Opţiunile sunt intervenţiile chirurgicale, chimioterapia, tratamentele cu radiaţii, radiochirurgia şi terapia cu droguri. Rata de supravieţuire a pacienţilor diagnosticaţi este destul de mare, dar variază în funcţie de tipul cancerului şi a progresului său.

Chiar dacă se crede că acest cancer de creier este inoperabil, acest lucru este fals, mai ales că se doreşte ca în viitor să fie utilizate metode precum microchirurgia, radiografia avansată, monitorizarea intraoperatorie.

Într-adevăr, sunt inoperabile tumorile localizate într-o parte a creierului cu funcţii vitale. În încercarea de a înlătura tumora, chirurgul poate provoca un mai mare dezastru asupra creierului, iar pacientul poate intra în comă sau într-o stare vegetativă, însă acestea sunt doar nişte cazuri extrem de rare", explică specialiştii americani.

Lasă un comentariu