Ziua Mondială a Educaţiei a adus premii şi zâmbete la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Educaţie…, un termen, care la prima vedere prin plasticitatea şi rigiditatea lui nu pare să spună foarte mult, dar este lesne de înţeles că educaţia este cheia rezolvării tuturor dilemelor. A educa, educaţie, educator, o familie de cuvinte foarte des utilizată… dar, oare ce ascunde, câte necunoscute înlătură, ce certitudini oferă, ce poate să aducă în viitor? Ne sfătuim copiii să înveţe, să asculte sfaturile adulţilor, să îşi dorească să ştie cât mai mult, să încerce să dezlege necunoscutele ce li se ivesc în cale, căci doar aşa vor reuşi în viaţă.

O zi dedicată educaţiei nu poate lipsi din calendarul anului şcolar şi trebuie să fie o zi minunată. Ziua Mondială a Educaţiei aduce în fiecare şcoală fantasticele imagini ale ceea ce suntem, ale ceea ce-şi doresc copiii noştri să fie, imagini ale prezentului şi ale viitorului. La Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureş, Ziua Mondială a Educaţiei a fost serbată în data de 5.10.2016, ca o zi specială, şi cu această ocazie a fost inaugurată Sala de conferinţe „Dr. Gheorghe Marinescu", elevii claselor a IX-a A, a X-a A, a X-a C şi a XI-a B au realizat postere tematice, şi s-a inaugurat Cercul de chimie coordonat de profesor Daniela Câmpean.

Ajunse la a doua ediţie, Premiile EDU Marinescu 2016, au fost înmânate de domnul director Cornel-Cristian Vulc şi de domnul director adjunct Gabriel-Cornel Grozav şi susţinute financiar de societăţi care apreciază actul educaţional. SC Alin Comimpex SRL, SC Medmureş SRL, SC Ceragrim SRL, SC Gigi Servmob SRL şi SC Sabielen SRL au adus bucurie şi o stare de mulţumire celor premiaţi: doamna Elisabeta Borgovan, pentru longevitate în carieră, Manuela Ileana Ciuchină, pentru debut în carieră, doamna Felicia Viorica Lircă, pentru excelenţă în perfecţionare, domnul Nelu Moldovan, pentru comunicare profesională, doamnele Maria Dorina Dan şi Marcela Oltean, pentru activitate administrativă, iar doamna Gabriela-Silvia Borda, pentru promovarea imaginii şcolii.

A valorifica munca, oamenii, a arăta preţuire muncii este nemaipomenit. Munca dascălului este o muncă ce nu are utilitate imediată. În timp, adolescenţii se formează, asimilând cunoştinţe, sfaturi, tot ce le oferă şcoala prin dascălii săi. Cu acest bagaj, adolescenţii pornesc pe drumul vieţii. Educaţia le oferă baza pe care-şi vor construi viitorul. Născută din nobleţea simţămintelor această zi rămâne o zi specială pentru dascălii Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", condus cu drag, pricepere şi înţelepciune de director Cornel-Cristian Vulc şi director adjunct Gabriel-Cornel Grozav, pentru elevi şi pentru părinţii, care întotdeauna au fost şi vor fi alături de şcoală. Felicităm întreg colectivul liceului pentru devotamentul cu care dăruiesc!!!

Lasă un comentariu