România nu a obţinut niciodată, în epoca modernă, calificarea la CM după un aşa start în preliminarii

Distribuie pe:

România speră să prindă măcar locul secund în Grupa E a preliminariilor pentru CM 2018, însă istoria campaniilor precedente nu ne dă mari speranţe. Niciodată tricolorii nu au izbutit o calificare la Mondial cu atât de puţine puncte obţinute după primele trei partide din grupa de calificare. Egalul de pe teren propriu, cu Muntenegru şi remiza din Kazahstan au complicat mult lucrurile pentru prima reprezentativă, care, după trei runde disputate se află pe locul trei într-o grupă în care favoritele hârtiei erau Polonia şi Danemarca. Nordicii au dezamăgit până acum, astfel că aproape sigur pentru primele două poziţii din grupă se vor lupta patru formaţii, printre ele şi surprinzătoarea echipă a Muntenegrului. Daum susţine că echipa este în grafic, având de recuperat doar două puncte faţă de planul ideal, însă istoria campaniilor anterioare ne arată altceva. România nu s-a calificat niciodată la un turneu final de CM când a avut atât de puţine puncte acumulate după trei partide. Mai mult, în preliminariile pentru Mondialul anterior, din Brazilia, după primele trei confruntări adunasem maximum de puncte şi tot nu a fost suficient. Ulterior am avut un parcurs oscilant şi am terminat abia pe poziţia secundă (pierzând, apoi, barajul contra Greciei).

Cum am stat în epoca modernă, după disputarea a trei partide din preliminariile pentru Mondial:

- Preliminarii CM 2014: 9 puncte, după 3 meciuri. Nu ne-am calificat, pierzând barajul cu Grecia.

- Preliminarii CM 2010: 4 puncte, după 3 meciuri. Nu ne-am calificat, terminând grupa pe locul 5.

- Preliminarii CM 2006: 9 puncte, după 3 meciuri. Nu ne-am calificat, terminând grupa pe locul 3.

- Preliminarii CM 2002: 3 puncte, după 3 meciuri. Nu ne-am calificat, terminând grupa pe locul secund. În baraj, am fost învinşi de Slovenia, cu scorul general de 3-2.

- Preliminarii CM 1998: 9 puncte, după 3 meciuri. Ne-am calificat, câştigând grupa.

- Preliminarii CM 1994: 6 puncte, după 3 meciuri. Ne-am calificat, câştigând grupa.*

*Preliminariile pentru Mondialul din SUA au fost primele în care s-a introdus regula cu trei puncte la victorie. În campania pentru CM 1990, de exemplu, România avea după trei partide 5 puncte, dar obţinute din două victorii şi un egal.

Lasă un comentariu