Ce vrea Tăriceanu?

Distribuie pe:

După cum se ştie, domnul Mircea Aron, şeful Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul „Apelului către parlamentari" al preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Ce face Tăriceanu? Le cere deputaţilor şi senatorilor să refuze să se mai pronunţe pe cererile DNA, până la finalul acestei legislaturi. Invocând că „nu se mai pot accepta «judecăţi cu măsură dublă»", şeful Senatului României a declarat: „Când DNA trimite, la repezeală, un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certaţi de preşedintele Iohannis şi de alţi membri ai corului prezidenţial. Simultan, cei suspectaţi de DNA sunt supuşi unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-şef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei şi codurilor de integritate s-au uitat în altă parte şi au uitat principiile valabile doar pentru ceilalţi (…) Parlamentul a devenit o ţintă predilectă pentru DNA, sunt tentative repetate de destabilizare şi decredibilizare a Parlamentului (…) DNA nu mai slujeşte, demult, justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit, prea adesea, un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează, pe căi oculte, activitatea acestei justiţii (…) Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale (…), pentru eliminarea din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum, înaintea campanei pentru alegerile parlamentare.

Reacţiile unor politicieni n-au întârziat. Raluca Ţurcanu, vicepreşedintele PNL, consideră că „Tăriceanu transformă Parlamentul într-un birou de luptă împotriva DNA şi solicită PSD să ia atitudine faţă de acest demers al preşedintelui Senatului împotriva justiţiei, pentru blocarea acţiunilor DNA şi pentru protejarea oamenilor politici prin sfidarea interesului public, împotriva bunei funcţionări a instituţiilor statului. Europarlamentarul Monica Macovei susţine că preşedintele Senatului „cere, în mod abuziv, blocarea activităţii DNA", pe motiv, zice el, că „Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă, aşa că ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe." „Atunci când Călin Popescu-Tăriceanu intervine brutal în activitatea DNA, instituţie a statului, când cere ca Parlamentul să nu mai discute nicio solicitare de ridicare a imunităţii venite de la procurorii anticorupţie, până după alegerile parlamentare (…), el încalcă, în mod evident, separaţia puterilor în stat (…) Ceea ce face Tăriceanu este un abuz şi o confiscare a instituţiei pe care o conduce" - susţine Monica Macovei.

Ce face Tăriceanu, prin acest „Apel către parlamentari", este o clară incitare la nerespectarea legilor Statului Român. De ce o face? De ce el cere să se amâne, până după alegerile parlamentare, discutarea, în Parlament, a cererilor DNA? Pentru că domnul Tăriceanu este cu musca pe căciulă, cu dosar penal, la DNA. De ce după alegeri? Speră să învingă ai lui şi ai lui Dragnea, să pună mâna pe putere, şi altele vor fi socotelile!

 

Lasă un comentariu