Până la 28 octombrie 2016, SE FAC ÎNSCRIERI PENTRU EXAMENUL DE REZIDENŢIAT!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că înscrierile pentru sesiunea 2016 a examenului de rezidenţiat din data de 20 noiembrie 2016 se fac prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv.

Dosarele pot fi depuse de luni până joi, între orele 9 -15, şi vineri, între orele 9-14, MS recomandându-le candidaţilor să nu aştepte până în ultima zi înscrierea la concurs. Documentele pe care trebuie să le conţină dosarul de înscriere se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro, iar listele cu candidaţii admişi în concurs, pe centre universitare şi domenii, s afişează pe site-ul rezidentiat.ms.ro, la data de

7 noiembrie 2016.

Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.

Pentru această sesiune, MS a majorat numărul de locuri (posturi) pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie, în plus fiind introduse specialităţi noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie şi hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică şi microbiologie clinică.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore.

Alegerea unui post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu. 

Lasă un comentariu