Indemnizaţii viagere pentru mamele cu peste trei copii!

Distribuie pe:

Româncele care au născut şi au crescut mai mult de trei copii ar putea beneficia de indemnizaţii viagere, deocamdată proiectul de lege în acest sens fiind adoptat tacit (după împlinirea termenului de dezbatere şi adoptare) de Senat, ca primă Cameră sesizată, în şedinţa de luni, 17 octombrie 2016.

Iniţiativa legislativă îi aparţine deputatului Ninel Peia, care şi-a numit proiectul „Legea Mamelor Eroine", şi îl motivează prin scăderea ratei natalităţii (de la 314.746 de copii născuţi în 1990 la 176.000 de copii născuţi în anul 2013).

„Româncele nu mai fac copii. Viaţa grea, eventualitatea luării căii străinătăţii la un moment dat, aşteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun sunt argumente pentru oricare femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate. Riscăm să ajungem un popor fără tineri.

Dacă nu vom adopta acum măsurile necesare, riscăm să ne diluăm ca popor în masa tot mai mare de migranţi, de venetici, care vor găsi aici o pâine mai bună şi condiţii minunate faţă de locurile lor de provenienţă.

Aşadar, depun acest proiect de lege, prin care mamele care au în îngrijire mai mult de trei copii să primească o indemnizaţie specială, în aşa fel încât să nu se lupte cu lipsurile nici când copiii vor fi pe picioarele lor", se arată în expunerea de motive.

Concret, dacă proiectul va fi adoptat şi de Camera Deputaţilor, femeile care au crescut trei copii ar urma să beneficieze de o indemnizaţie lunară de 30% din salariul mediu net pe economie (în prezent, salariul mediu net pe economie este de 1.892 lei), femeile care au crescut patru copii - 40% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au cinci sau mai mulţi copii vor primi o indemnizaţie viageră de 50% din salariul mediu net pe economie, dar şi titlul de „Mamă Eroină".

În plus, indemnizaţia nu va fi impozitată, dar va fi actualizată anual în funcţie de evoluţia salariului mediu net pe economie şi nu va ţine cont de alte venituri pe care le obţine familia.

Lasă un comentariu