TROFEUL „ELLA KOVACS", DE LA LUDUŞ, PLEDOARIE PENTRU SĂNĂTATE PRIN SPORT

Distribuie pe:

Concursul interjudeţean de cros pentru copii şi juniori organizat anual la Luduş, începând cu 2004, la iniţiativa domnilor economist Dennis Bordan, angajat al Primăriei locale, preşedinte fondator al clubului sportiv „Atletic Club Sportiv" şi Emil Stan, profesor de educaţie fizică la Liceul Tehnologic, cântăreţ bisericesc, triplu campion naţional şi vicecampion balcanic la proba atletică de 800 metri plat, este înscris în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Atletism sub denumirea de Trofeul „Ella Kovacs".

Ella Kovacs este o luduşeancă bogată în ani, cu suflet şi voinţă mare, fostă elevă a Şcolii Generale nr. 1 din Luduş, a Liceului „Bolyai", din Târgu-Mureş şi a Şcolii Sportive din Deva. Actuala sa bogăţie o constituie impresionanta colecţie de premii, medalii, trofee, diplome, tricouri care atestă titlurile de multiplă campioană naţională, balcanică, europeană şi de vicecampioană mondială la 800 metri plat, câştigate în anii ei de glorie sportivă, la care se adaugă sute de secvenţe fotografice din timpul competiţiilor şi al festivităţilor de premiere, cronicile sportive elogioase la adresa performanţelor sale, titlurile onorifice de „Maestru emerit al sportului", de „Cetăţean de Onoare al oraşului Luduş", cel de mamă iubitoare, pe care şi l-a atribuit după naşterea fiicei sale. Maestra Ella Kovacs este rodul fericit al unei perioade benefice sportului de masă şi sportului de performanţă, perioadă în care, la Luduş, îşi desfăşurau activitatea douăsprezece asociaţii sportive muncitoreşti şi cinci asociaţii sportive şcolare, în care se practica o paletă largă de sporturi: fotbal, volei, handball, baschet, oină, popice, tenis de masă, tenis de câmp, atletism, judo, şah, gimnastică, gimnastică ritmică, dans sportiv.

Profesionalismul domnilor Dennis Bordan şi Emil Stan, corectitudinea juriului, înmânarea premiilor de maestra sportului Ella Kovacs şi, uneori, de multipla campioană Gabi Szabo, primirea călduroasă a concurenţilor şi antrenorilor de către autorităţile locale şi judeţene, conferă Trofeului „Ella Kovacs", de la Luduş, un privilegiat loc între concursurile de profil din Transilvania.

La ediţia din acest an, a XII-a, au participat o sută treizeci şi şase de atleţi copii şi juniori, din judeţele Bistriţa, Hunedoara, Sibiu şi Mureş. Doisprezece au fost distinşi cu trofeul şi medalia de aur, doisprezece cu trofeul şi medalia de argint, doisprezece cu trofeul şi medalia de bronz. Din judeţul Mureş au fost distinşi cu trofeul şi medalia de aur copilul Kuti Raul, juniorii Andreea Sângeorzan şi Gabriel Olaru (toţi trei, din Sighişoara), cu trofeul şi medalia de argint copilele Giulia Timaru şi Denisa Stan (ambele, din Luduş), copilul Tudor Voican (din Sighişoara), cu trofeul şi medalia de bronz copila Kolosvari Alice, junioara Alexandra Grosu (ambele, din Luduş) şi juniorul Raul Popa, din Sighişoara.

Alţi douăzeci şi şase de premianţi I, II şi III sunt din judeţele Sibiu, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud.

Atleţii au fost încurajaţi şi felicitaţi de domnul primar Cristian Moldovan, în numele comunităţii luduşene, de domnul vicepreşedinte Ovidiu Dancu, în numele Consiliului Judeţean Mureş, de doamna Ella Kovacs, în nume propriu, în numele organizatorilor luduşeni şi al mişcării sportive din România.

Lasă un comentariu