„Săptămâna Prevenirii traficului de persoane"

Distribuie pe:

În perioada 17 - 23 octombrie 2016, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane - 18 octombrie - subsumate unei campanii de informare intitulate: „Săptămâna prevenirii traficului de persoane".

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

Centrul Regional Tg.-Mureş organizează pe parcursul întregii săptămâni activităţi de prevenire la unităţi şcolare cum ar fi Şcoala Gimnazială „Torok Janos" Bălăuşeri, Liceul Tehnologic „ Sf. Gheorghe" din Sângeorgiu de Pădure, Liceul Teoretic „ Bolyai Farkas" din Tg.-Mureş, Şcoala Gimnazială „ Serafim Duicu" Tg.-Mureş, Şcoala Gimnazială „ Romulus Guga" Tg.-Mureş şi Liceul Vocaţional Pedagogic „M. Eminescu" Tg.-Mureş, parteneri instituţionali fiind Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mureş (C.J.R.A.E. la dispoziţie de specialiştii Centrului Regional Tg.-Mureş.

Adresăm pe această cale invitaţia de implicare a tuturor celor care doresc să sprijine acţiunile noastre prin mesaje de susţinere a luptei împotriva traficului de persoane care să fie postate pe pagina de facebook CR TÂRGU-MUREŞ, la secţiunea comentarii.

Persoana de contact: comisar şef de poliţie Zaharia Cristina Gabriela - Coordonator Centrul Regional Tg.-Mureş al A.N.I.T.P., telefon 0742 263.283, e-mail: anitp.targumures@mai.gov.ro Mureş) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

Punctul culminant al activităţilor l-a reprezentat evenimentul din data de 18 octombrie 2016, organizat în colaborare cu Universitatea „ Petru Maior" Tg.-Mureş - Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative - în aula acesteia, începând cu ora 11,00, eveniment structurat pe două secţiuni: una de prezentare a semnificaţiei datei de 18 octombrie şi a fenomenului traficului de persoane în plan local şi naţional, iar cea de a doua secţiune, dedicată unor lucrări artistice realizate de elevi de liceu şi şcoli gimnaziale, cu sprijinul psihologilor şcolari.

De altfel, tot personalul C.J.R.A.E. Mureş a ales să fie implicat în diseminarea de informaţii privind fenomenul în discuţie, prin organizarea de lecţii deschise la clasele de elevi, în baza materialelor puse la dispoziţie de specialiştii Centrului Regional Tg.-Mureş.

Adresăm pe această cale invitaţia de implicare a tuturor celor care doresc să sprijine acţiunile noastre prin mesaje de susţinere a luptei împotriva traficului de persoane care să fie postate pe pagina de facebook CR TÂRGU-MUREŞ, la secţiunea comentarii.

Persoana de contact: comisar şef de poliţie Zaharia Cristina Gabriela - Coordonator Centrul Regional Tg.-Mureş al A.N.I.T.P., telefon 0742 263.283, e-mail: anitp.targumures@mai.gov.ro

Lasă un comentariu