Cică, la alegerile parlamentare din acest an, NU SE VOR MAI PUTEA FURA VOTURILE ROMÂNILOR!

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a iniţiat un proiect de hotărâre prin care propune ca, după închiderea urnelor (ora 21), activitatea din secţiile de votare pentru deputaţi şi senatori, din 11 decembrie 2016, să fie filmată!

„Activitatea din secţiile de votare va fi înregistrată audio-video, neîntrerupt, de la ora 21 şi până ce membrii biroului electoral al secţiei părăsesc locul. Înregistrarea va fi făcută de operatorul de calculator, dintr-un punct fix, care asigură înregistrarea video-audio neîntreruptă a procedurilor realizate de la încheierea votării şi până la părăsirea localului secţiei de vot de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, în scopul asigurării posibilităţii organismelor electorale de a verifica respectarea legii.

Persoana care realizează înregistrarea nu va putea să facă copii ale acesteia, nici să permită accesul altor persoane la ea.

Existenţa înregistrării audio-video va fi verificată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), specialiştii de aici fiind cei care vor consemna aspectele constatate într-un proces-verbal de primire a terminalelor informatice, pe care le mută pe un mediu de stocare, cu ocazia primirii terminalelor informatice de la operatorii de calculator", prevede proiectul MAI. 

Lasă un comentariu