Nu uita nicicând de unde ai plecat!

Distribuie pe:

A fost odată un Vrăjitor sufletist şi iubit de toţi cei din jurul său. Într-o zi, în timp ce se plimba prin sat, un şoricel căzu din ciocul unei ciori chiar în faţa lui. Vrăjitorul a ridicat şoricelul şi l-a hrănit cu nişte orez.

Într-o altă zi, Vrăjitorul a văzut cum o pisică îl fugărea pe şoricelul salvat de el, pe uliţele satului. Speriat că şoricelul ar putea fi mâncat de pisică, Vrăjitorul l-a transformat pe şoricel într-o pisică, pentru a se putea apăra singur.

Ziua următoare, Vrăjitorul îşi vede pisica ameninţată de un tigru şi imediat a transformat şi pisica într-un tigru.

Sătenii ştiau acest lucru şi au început să vorbească între ei: „Acela nu este tigru! Este un şoricel pe care Vrăjitorul l-a transformat în tigru. Nu are cum să ne mănânce, nici măcar nu ne este frică de el."

Atunci când tigrul a auzit aşa ceva, s-a înfuriat din cauza Vrăjitorului care îi salvase viaţa şi se gândea: „Atâta timp cât Vrăjitorul este în viaţă, toată lumea va şti cine am fost de fapt…un biet şoricel!"

Atunci când Vrăjitorul l-a văzut pe tigru cum se îndrepta spre el, a înţeles pe loc ce plan a pus la cale şi l-a transformat pe fiorosul tigru în şoricelul neajutorat, aşa cum era când l-a găsit pe drum.

În rezumat: Să nu uiţi niciodată de unde ai plecat, indiferent cât de departe ai ajuns şi cine eşti azi, mai ales că nu ştii când vei fi nevoit să o iei de la capăt!

 

Din volumul „Un suspin, o rugăciune", apărut la Editura „VATRA VECHE", 2016

Lasă un comentariu