MIGRENELE, PROVOCATE DE ANUMITE ALIMENTE

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Universitatea California, din San Diego, citați de descopera.ro, susțin că există legături între ceea ce mănâncă oamenii, microflora intestinală și episoadele de migrene.

„Potrivit studiului nostru, persoanele care suferă de migrene dețin un anumit tip de bacterii în intestine, care îi fac mult mai sensibili la anumite alimente. La persoanele care au migrene, am descoperit un nivel crescut al bacteriilor care sunt implicate în procesarea azotului, acesta regăsindu-se, de obicei, în carnea procesată, legumele cu frunze și anumite vinuri.

Migrenele se declanșează atunci când azotul din mâncare este descompus, provocând dilatarea vaselor de sânge din creier și scalp. Când azotul din mâncare este descompus de bacteriile din gură și intestine, acestea se transformă în oxid de azot atunci când ajunge în fluxul sanguin, iar oxidul de azot este o chimicală care dilată vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin.

De altfel, patru din cinci pacienți cu boli cardiovasculare care au luat medicamente care conțin azot au declarat că durerile de cap sunt un efect secundar al acelor medicamente.

În cadrul studiului, au fost analizate bacterii furnizate de 177 de probe orale și 1.996 de probe de fecale de la pacienți sănătoși care au oferit informații despre frecvența durerilor de cap.

În ambele probe, am descoperit niveluri crescute de bacterii la persoanele care au declarat că au migrene frecvente. Unul din șapte oameni suferă de migrene, majoritatea având un astfel de episod o dată pe lună, iar o jumătate dintre ei sunt afectați sever atunci când se confruntă cu durerile de cap.

Printre simptome, se numără, de obicei, durerea de cap, amețeala, letargia, iar unele persoane susțin că au avut simptome precum aura vizuală, care apare ca o lumină strălucitoare în vederea periferică.

Totodată, dieta, stresul, lipsa somnului și hormonii pot fi factori care provoacă migrenele, acestea afectând de trei ori mai multe femei decât bărbați", explică specialiștii americani.

Oamenii de știință americani de la Universitatea California, din San Diego, citați de descopera.ro, susțin că există legături între ceea ce mănâncă oamenii, microflora intestinală și episoadele de migrene.

„Potrivit studiului nostru, persoanele care suferă de migrene dețin un anumit tip de bacterii în intestine, care îi fac mult mai sensibili la anumite alimente. La persoanele care au migrene, am descoperit un nivel crescut al bacteriilor care sunt implicate în procesarea azotului, acesta regăsindu-se, de obicei, în carnea procesată, legumele cu frunze și anumite vinuri.

Migrenele se declanșează atunci când azotul din mâncare este descompus, provocând dilatarea vaselor de sânge din creier și scalp. Când azotul din mâncare este descompus de bacteriile din gură și intestine, acestea se transformă în oxid de azot atunci când ajunge în fluxul sanguin, iar oxidul de azot este o chimicală care dilată vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin.

De altfel, patru din cinci pacienți cu boli cardiovasculare care au luat medicamente care conțin azot au declarat că durerile de cap sunt un efect secundar al acelor medicamente.

În cadrul studiului, au fost analizate bacterii furnizate de 177 de probe orale și 1.996 de probe de fecale de la pacienți sănătoși care au oferit informații despre frecvența durerilor de cap.

În ambele probe, am descoperit niveluri crescute de bacterii la persoanele care au declarat că au migrene frecvente. Unul din șapte oameni suferă de migrene, majoritatea având un astfel de episod o dată pe lună, iar o jumătate dintre ei sunt afectați sever atunci când se confruntă cu durerile de cap.

Printre simptome, se numără, de obicei, durerea de cap, amețeala, letargia, iar unele persoane susțin că au avut simptome precum aura vizuală, care apare ca o lumină strălucitoare în vederea periferică.

Totodată, dieta, stresul, lipsa somnului și hormonii pot fi factori care provoacă migrenele, acestea afectând de trei ori mai multe femei decât bărbați", explică specialiștii americani.

Lasă un comentariu