SPECTACOL PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE

Distribuie pe:

La inițiativa Consiliului Județean Mureș, vineri, 21 octombrie 2016, în organizarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Târgu-Mureș, cu sprijinul Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul", director Barabasi Attila Csaba și Teodor Țogorean, director adjunct, membrii instituției menționate mai sus au avut posibilitatea sa asiste la un frumos spectacol de gală. Pentru început Barabasi Attila Csaba, director al instituției de cultură mureșene, spunea: „Bine ați venit. Este o onoare că sunteți alături de noi în această seară când vă sărbătorim, chiar dacă de obicei ziua vârstnicilor se sărbătorește la 1 octombrie. Este o bucurie să vă oferim niște „cadouri" pe care le avem în dotare și putem să vă oferim din tezaurul nostru folcloric pe care îl avem la ansamblu."

Pe scenă au fost invitați de către directorul instituției de cultură: Ferenc Peter, președintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Câmpean, vicepreședinte, și deputatul de Mureș, Vasile Gliga. Toți trei au vorbit celor prezenți, iar din cuvântul președintelui Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, am reținut: „Bună seara și bine ați venit în această seară la sediul Ansamblului „Mureșul" și, totodată, mă simt onorat să mă aflu ca președinte pentru dumneavoastră."

A urmat economistul Szasz Emeric, președintele Consiliului Director al CARP Târgu-Mureș, care în cinstea „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice", pentru colaborarea cu această instituție a oferit câte o diplomă de merit lui Boer Gheorghe, Mircea Miculi, Marin Căldărariu, Peter Ferenc, Alexandru Câmpean și lui Nagy Zsigmond, reprezentantul Prefecturii Mureș.

Cele două prezentatoare de limba română și maghiară au fost cunoscut participanților că vor urmări cântece și dansuri populare maghiare din Mădăraș cu solista vocală Kasler Magda, jocuri populare românești de pe Târnave, un obicei de nuntă din Bistrița, jocuri din Câmpia Transilvaniei și pe solistele de muzică populară alcătuind Grupul „Mureșencele" din care fac parte Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea și Leontina Pop, oferind persoanelor prezente frumoasele noastre nestemate ale folclorului popular românesc. Spectacolul oferit, aranjat de coregraful Florin Cerghedi, dirijorii Bambo Zoltan și Moldovan Horvath Ștefan și coordonatorul lui artistic Füzesi Albert.

Au urmat urări de „La mulți ani" transmise Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul" și tuturor persoanelor de vârsta a treia, iar organizatorul a oferit artiștilor câte un frumos coș cu flori, iar publicul a răsplătit prestația lor cu binemeritatele aplauze.

În încheiere, artiștii, cât și participanții au cântat în cor cântecul deja cunoscut „La mulți ani!".

A fost o seară a bucuriei pentru persoanele vârstnice când, și pentru o oră, au uitat de grijile cotidiene.

Lasă un comentariu