Populația va fi informată despre preparatele din produse congelate!

Distribuie pe:

În 20 octombrie 2016, a intrat în vigoare Ordinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nr. 183/2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfășoară activități de comercializare pe teritoriul României a preparatelor obținute din produse alimentare congelate.

Conform ordinului, „operatorii economici care comercializează către populație pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație colective (de alimentație publică - restaurante, cantine), care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate, au obligația de a informa consumatorii prin afișare la loc vizibil, lizibil, ușor de înțeles, într-o formă care să nu permită ștergerea, după caz, pe un afiș, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit ori altele asemenea, ce însoțesc produsul, cu mențiunea produs (din produs) decongelat", se arată în actul normativ.

Termenul de produs alimentar congelat se referă la pâine și produse de panificație, produse de patiserie, carne, produse de origine animală, legume și fructe.

Prin această informare, cumpărătorul (consumatorul) va putea face o diferență clară între produsele congelate și cele cu adevărat proaspete. 

Lasă un comentariu