Pentru ,,minoritarul" Johannis românii ortodocși sunt ,,fanatici religioși"?

Distribuie pe:

,,Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie". ,,Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: «Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți.»" (Facerea, cap. 1, 27-28)

După cum se știe, la Dunărea de Jos, creștinismul s-a răspândit intes, pe arii geografice întinse, propovăduit de apostolul Andrei. Etnogeneza poporului român, proces petrecut de-a lungul câtorva secole, s-a desfășurat tocmai pe fundalul răspândirii creștinismului primitiv, care și-a pus încă de atunci pecetea pe spiritualitatea și credința românilor. Descoperirile arheologice au scos la lumină urme ale creștinismului, respectiv numeroase biserici, pe tot teritoriul României de azi, din Dobrogea până în Oltenia, Banat și Transilvania.

De atunci și până astăzi, poporul român a trăit și și-a orânduit tradițiile și obiceiurile după canoanele spiritului creștin ortodox, care presupune o credință adâncă împământenită încă de la începutul erei creștine și frica față de Dumnezeu. Creștinismul românesc s-a manifestat neîntrerupt sub semnul Evangheliei și al crucii creștine. În numele acestora, de-a lungul vremii, s-au săvârșit numeroase jertfe în sens martiric, fiindcă moarte martirică a suferit și Fiului Omului, Iisus Hristos, după cum așa a fost și cea a Brâncovenilor, dar și cea a celor din închisorile comuniste.

Vorbind de comunism, se pare că tot ce nu a putut dărâma el: credința puternică a poporului nostru în Dumnezeu și deci încrederea în Biserica Neamului, se întâmplă acum. Toți nemernicii, toți ticăloșii, toate lepădăturile fără credință profită de libertatea prost înțeleasă și de drepturile fără limită pentru a distruge toate valorile spirituale, naționale și religioase, cu care poporul român a trăit de-a lungul secolelor și cu care a trecut prin atâtea furtuni. Aceștia încearcă să intre cu orice preț în atenția opiniei publice, crezând că vor rămâne în istorie. Ei se cred dărâmători de mituri, precum Boia, pe care le consideră ,,practici național-comuniste și anti-europene"! De parcă mitologia românească ar fi fost inventată și s-ar fi născut pe vremea comunismului. Întâmplător oare s-au scos practic din manualele de istorie a românilor eroii legendari ai neamului nostru, precum Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Mircea cel Bătrân etc. etc.? Toți sunt amintiți doar în câteva rânduri! De ce? Fiindcă pe vremea lor românii n-au făcut altceva decât ,,să-și pună poalele-n cap și să fugă în păduri"! Zicere de la ,,creatorul de opinie" Sabin Gherman.

Cam în acest fel vor să facă unii dintre contemporanii noștri istorie. Sunt aceia ,,care gândesc altfel "! Ei învață să gândească așa în ,,cluburile și cafenelele de conversație", cele care ,,te fac să gândești"! Să gândești astfel încât nimic să nu mai rămână din valorile noastre naționale și religioase, fiindcă totul este învechit, depășit, perimat, totul trebuie aruncat la lada de gunoi. Inclusiv familia creștină, familia tradițională românească, compusă în spiritul moralei creștine, așa cum a conceput-o Dumnezeu! ,,Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie… Și Dumnezeu i-a binecuvântat ".

Nimic nu mai este valabil! Trebuie să ne conectăm, obligatoriu, la așa-numitele ,,noile valori europene". Iar între acestea se află și ,,familia gay", a homosexualilor, respectiv familiile născute în urma căsătoriilor a doi indivizi de același sex. Iar acești indivizi degenerați, în numele democrației, cer să li se dea drepturi. Chiar dacă relația lor este împotriva firii, împotriva naturii?

Din acest punct de vedere, Biserica Ortodoxă Română nu face altfel decât să susțină această normalitate a firii, a naturii. Iar ele sunt create de Dumnezeu. Susținând aceste idei, Biserica Ortodoxă Română promovează, de fapt, convingerile morale și religioase ale poporului român, fiindcă acesta este, în proporție de aproape 90 la sută creștin-ortodox. Iată însă că ,,minoritarul" din fruntea țării, Johannis, îi numește pe românii creștini-ortodocși ,,fanatici religioși "!!! Nu e vorba aici doar de cele trei miloane care au semnat până acum petiția de modificare a Constituției, fiindcă o vor semna toți românii creștini-ortodocși, care trăiesc și înțeleg să-și orânduiască viața în spiritul moralei creștine. Iar dacă Johannis vorbește de ,,fanatismul religios" al românilor, o face ori cu rea-voință, ori fără să gândească. Și într-o situație și în cealaltă afirmațiile sale sunt ale unui individ inconștient. Fiindcă nu pot fi tolerate - cu toată ,,toleranța" de care vorbește dumnealui - asemenea jigniri grosolane.

Iar ,,cel mai amplu demers civic din România" nu poate fi catalogat de ,,minoritarul" Johannis ,,fanatism religios", pentru simplul fapt că prin acest demers se dorește ca familia românească să se constitue, așa cum a fost dintotdeauna, din bărbat și femeie, în spiritul moralei creștine, așa cum a creat-o Dumnezeu. Iar acest lucru să fie consfințit în Constituția României.

Lasă un comentariu