CINE ÎȘI TRĂDEAZĂ O DATĂ PARTENERUL O VA FACE DIN NOU

Distribuie pe:

Psihologul american Joshua Foster, citat de descopera.ro, a fost curios să afle cum evoluează o relație în cazul în care aceasta se bazează pe furtul partenerului altcuiva - o practică destul de frecventă în societatea modernă.

„Furtul iubitului sau al iubitei altcuiva, chiar dacă, pe moment, pare ceva revoltător, este doar începutul unei noi relații care, teoretic, are șanse să fie împlinită.

Potrivit unor sondaje, aproape jumătate dintre americani recunosc că au fost seduși în timp ce aveau o altă relație. Astfel, 63% dintre bărbați și 54% dintre femei au în prezent o relație formată după ce actualul partener i-a furat.

Deși până acum psihologii evoluționiști susțineau că acesta este un comportament natural, pentru că oamenii sunt înclinați să caute, chiar și inconștient, un partener după partener, aceste teorii sunt greu de demonstrat, în schimb putem afla urmările acestui comportament și situația relațiilor formate în acest mod.

În studiul nostru, am dorit să aflăm dacă aceste relații diferă de cele începute în alt mod și dacă poate fi intuit modul în care se vor sfârși. Astfel, am constatat că partenerii care au fost luați dintr-o altă relație erau mai puțin mulțumiți de actuala relație și mai interesați de perspectiva unei alte aventuri.

În cadrul studiului, au fost monitorizați numai voluntari heterosexuali. Atât bărbații, cât și femeile care au fost furați aveau o tendință mai mare de a înșela, iar în timp interesul lor pentru noua relație a scăzut tot mai mult.

Dintre voluntarii care au participat la studiu, între 10% și 30% fuseseră în situația de a renunța la o relație din cauza noului partener.

Rezultatul studiului este clar: o persoană care și-a părăsit în trecut un partener ca să fie cu altul va avea tendința să facă din nou acest lucru!

Aceste persoane sunt, de obicei, egoiste, narcisiste, dau dovadă de puțină empatie și își doresc aventuri în afara relației", explică Foster. Aviz amatorilor!

 

Lasă un comentariu