SĂRBĂTORIREA ZILEI ARMATEI ROMÂNIEI LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei Române, aniversându-se victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupația horthystă.

Este momentul în care ne amintim de cei peste 500.000 de militari români care au luptat în Transilvania, până la 25 octombrie 1944, dintre care aproape 60.000 și-au pierdut viața.

În memoria acestor eroi, în centrul municipiului Târgu-Mureș, a avut loc marți, 25 octombrie, începând cu ora 11.00, ceremonia militară și religioasă.

După intonarea Imnului Național al României, un sobor de preoți a oficiat serviciul religios.

General maior rez. Gheorghe Popa, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război - filiala Mureș, a vorbit despre semnificația zilei de 25 Octombrie și a omagiat faptele militarilor de-a lungul timpului. În continuare, dl general de brigadă Mircea-Dan Șuta, comandantul Brigăzii 6 op.sp. ,,Mihai Viteazul" a dat citire Ordinului ministrului Apărării naționale privind sărbătorirea Zilei Armatei României - 25 Octombrie 2016.

După discursuri, au depus coroane la statuia ostașului necunoscut din P-ța Trandafirilor: Garnizoana Târgu-Mureș, Asociația Națională a Veteranilor de Război - filiala Mureș, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă ,,Al. I. Cuza" Mureș, Instituția Prefectului - județul Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Ministerul Administrației și Internelor - Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, Direcția Județeană de Informații Mureș, Serviciul de Telecomunicații Speciale Mureș, Penitenciarul Târgu-Mureș, Direcția Poliția Locală Târgu-Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din județul Mureș - Casa Județeană de Pensii, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, Casa de Asigurări de Sănătate, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, Școala Gimnazială Dr. „Bernady Gyorgy" Târgu-Mureș, Liceul Economic „Transilvania", Partidul Social Democrat – filial Mureș, Alianța Liberalilor și Democraților Europeni, Partidul Național Liberal - filiala Mureș, Partidul Mișcarea Populară - filiala Mureș, Partidul România Unită.

Defilarea efectivelor și a tehnicii militare a fost momentul mult așteptat de publicul prezent la eveniment. Adrian, de numai 4 ani, a venit împreună cu părinții din Gănești să admire defilarea militarilor. Echipat cu o cască militară și o mitralieră de jucărie și-a intrat în rolul de soldat. Florin, prezent la defilare, mărturisește că e un moment nostalgic pentru că își amintește de anii stagiului militar și că ar vrea ca și cei doi băieți ai lui să facă stagiul militar, pentru disciplinare și cultivarea simțului patriotic. Lt.col. Burlacu Adrian recunoaște că i-ar plăcea ca băiatul său de 12 ani să îmbrățișeze cariera miliară, însă rămâne la latitudinea copilului să decidă.

Aplaudați la scenă deschisă, defilarea ostașilor și tehnicii militare a încheiat festivitatea.

Lasă un comentariu