Vernisajul Expoziției de Pictură „Figurine" - Irina Suciu

Distribuie pe:

Copilăria, o perioadă în care ne pregătim în joacă pentru ceea ce vom deveni, este plină de puritate, culori vesele, bucurie, și întregește viața unui om. Învățăm în joacă, ne jucăm și învățăm, ne jucăm și creștem, și dintr-o dată joaca rămâne undeva în urmă, în trecutul fiecăruia, o amintire, temelia care ne construiește. O copilărie fericită, împlinită, plină de bucurii, fără griji va transforma un copil într-un adult împlinit, complet, complex și fericit.

Fiecare copil alege modul în care se joacă în copilărie, Irina Suciu, elevă în clasa a II-a la Gimnaziul „Europa" din Târgu-Mureș, membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș din 15.09.2016, a ales să se joace pictând, o joacă care a scos la iveală un copil matur, plin de idei și creativ.

Vernisajul Expoziției Personale de Pictură cu tema „Figurine", al elevei Irina Suciu a avut loc în data de 22.10.2016, la Galeria de Artă „Unirea", o premieră pentru Asociația Artiștilor Plastici Mureș, deoarece este prima expoziție personală a unui copil de 8 ani. Descoperită de doamna Olimpia Leah, Irina Suciu a demonstrat că joaca poate dezvolta spiritul creativ. Ilarie Gheorghe Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, domnul Vasile Mureșan, muzeograf expert, doamna Olimpia Leah au apeciat profunzimea cu care Irina Suciu privește viața în ansamblu și gândirea care depășește în mod evident vârsta fizică. Am putut descoperi un adult într-un trup de copil.

Debutul culminant al tinerei Irina Suciu l-a impresionat pe domnul Vasile Mureșan care într-un discurs firesc se întreabă: „Cum un copil la vârsta aceasta gândește și exprimă atât de complex teme esențiale: spirala timpului, eterna reîntoarcere, moartea, cunoașterea, timp, flori, bucurie… teme create cu forță, ușor, fără efort, ca o joacă?" Arta nu are vârstă… atârnate pe simeze 32 de tablouri pictate în ulei pe pânză au adus debutul tinerei Irina Suciu, și pot fi admirate până în data de 4.11.2016.

Mureșenii se bucură de multe activități, Asociația Artiștilor Plastici Mureș se ocupă zi de zi ca cei care au putere de muncă și sunt creativi să aducă un plus de valoare județului, sub neobosita îndrumare și coordonare a domnului Ilarie Gheorghe Opriș. Astfel, în colaborare cu Primăria Sângeorgiu de Mureș, Asociația Culturală „Sfântu Gheorghe" și Asociația „Szent Csecsilia", se desfășoară la Sângeorgiu de Mureș Tabăra de Pictură „Gemini" în perioada 22-29.10.2016, coordonată de domnul Ilarie Gheorghe Opriș și domnul Lajos Baricz, și este sponsorizată de Asociația „Sfântul Gheorghe", Primăria Sângeorgiu de Mureș, Sandor Gazda și Ela Gazda, proprietarii Motelului „Gemini", și Maria Mera. Tabăra de Pictură „Gemini" și-a deschis porțile în data de 22.10.2016. Dorim ca rodul creației dânșilor să fie pe măsura eforturilor. Felicitări!!!

 

Lasă un comentariu