Comunicat al Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu" din România - UDMR incită la ură față de statul român

Distribuie pe:

Prin recentele sloganuri preelectorale „Salvăm Clujul de București", „Salvăm Oradea de București", UDMR a reușit să convingă pe majoritatea românilor că politica acestei formațiuni etnice maghiare este de continuă alimentare cu ură a propriului electorat, a tinerilor maghiari contra statului român, a „Bucureștiului". Motivul de suprafață este vădit cusut cu ață albă, având, cică, o tentă „justițiară".

Desigur că liderii UDMR au luat în calcul că vor jigni profund sensibilitatea românilor, dar nu și-au făcut procese de conștiință, chiar au dorit, cu cinism, să-i jignească pe români, observând că guvernele românești tac, pentru că au nevoie de combinații postelectorale.

Desigur că liderii UDMR au luat în calcul că vor întărâta și mai mult propriul electorat, pe tinerii maghiari contra „Bucureștiului", respectiv contra statului român. Acesta era de fapt scopul tentativei lor mediatice electorale, adică să readucă pe tapet, sub altă mască, problema autonomiei teritoriale în Transilvania, revendicată cu ardoare fascistoidă de purificare etnică de români a unor zone mai mari sau chiar a unor „insulițe" - cărora le zic „diaspora internă maghiară" -, mintea unor extremiști a zburdat astfel până departe.

Întrucât s-a ajuns ca propagarea urii contra românilor și a statului român să ia forme din ce în ce mai deschise și mai cinice, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu" din România solicită guvernului român sistarea oricăror sume - s-au acordat sume enorme până în prezent - către UDMR, până când această formațiune etnică maghiară nu vine în fața națiunii române cu un program, bine pus la punct, de educare a tinerilor maghiari în spiritul respectului față de statul român, din care fac parte, în spiritul iubirii față de București, centrul urban către care se îndreptau odinioară strămoșii lor, secuii mai ales, și de unde aceștia veneau acasă cu sume importante de bani necesare traiului lor într-o zonă săracă a Transilvaniei. Tinerii maghiari trebuie să realizeze că nu se pot dezvolta spiritual și moral negându-și strămoșii, trecutul și datoria de a fi bun cu alteritatea etnică lângă care i-a așezat istoria.

Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu" din România așteaptă cu interes un astfel de program și va insista pe lângă guvernul României pentru a acorda sume de bani UDMR-ului doar pentru proiecte și programe nobile și de cultură veritabilă, să nu-i acorde sume la discreție și banii publici să nu poată fi folosiți în scopul lezării sensibilității românilor, frecvent, în orice moment, când nici măcar nu te aștepți, fie prin astfel de lozinci electorale, fie prin acte „culturale" șovine și indezirabile.

Lasă un comentariu