Concurs pentru elevi: „CUM NE AFECTEAZĂ CORUPȚIA, ÎN VIAȚA DE ZI CU ZI?"

Distribuie pe:

Ministerul Justiției a lansat prima ediție a concursului cu tema „Niciodată prea tânăr pentru a te implica!", în care vor fi evaluate eseuri, creație literară, producții audio-video sau proiecte în cadrul programului „Educație juridică non-formală".

Concursul din acest an este organizat în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și este adresat elevilor din clasa a XI-a, având ca subiect „Cum ne afectează corupția, în viața de zi cu zi?" - trei exemple și trei soluții.

Scopul competiției este aducerea în atenția tinerilor a luptei împotriva corupției și încurajarea acestora să se implice în viața cetății.

Contribuțiile (lucrările) pot fi trimise în orice format (scris, audio, video, social media) la adresa de e-mail educatiejuridica@just.ro sau prin poștă, pe adresa Ministerului Justiției (strada Apolodor nr. 17, sector 5, București, cod poștal 050741).

Termenul limită pentru primirea contribuțiilor este 20 noiembrie 2016, urmând ca anunțarea câștigătorului să se facă în 9 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

Premiul constă într-un e-book reader, oferit de către Ambasada SUA în România, iar câștigătorul va avea ocazia să viziteze, atât Ministerul Justiției, cât și Ambasada SUA, ocazii cu care se va întâlni cu ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună, și cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

De asemenea, contribuția câștigătoare va fi publicată pe paginile de internet ale Ministerului Justiției și Ambasadei SUA în România.

Lasă un comentariu