În această noapte, TRECEM LA ORA DE IARNĂ!

Distribuie pe:

România trece la ora de iarnă în această noapte (sâmbătă, 29/duminică, 30 octombrie 2016), ceasurile fiind date înapoi cu o oră, astfel încât ora 4 devine ora 3.

Ora de iarnă va fi în vigoare până în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, când se revine la ora de vară, astfel încât lumina naturală să fie folosită o perioadă mai lungă.

CFR Călători anunță că schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor, circulația urmând să se efectueze conform orarelor prevăzute: „Trenurile de călători vor pleca din gări după ora oficială de vară până în noaptea de 29/30 octombrie ora 4, care devine ora 3.

Toate trenurile de călători care au ora de plecare din stațiile de formare după ora 4 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4, ora oficială de vară, vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație".

Pe de altă parte, schimbarea orei, atât cea de vară, cât și cea de iarnă, afectează ceasul biologic, fiind nevoie de aproximativ o săptămână pentru ca organismul să se adapteze. 

Lasă un comentariu