Care sunt cele mai enervante zgomote

Distribuie pe:

În clasamentului celor mai enervante zgomote din lume, realizat în Marea Britanie, cu ocazia marcării în premieră a Zilei Liniștii și a Calmului, 60% dintre participanți au indicat drept cel mai agasant zgomot sforăitul partenerului sau partenerei, urmat de plescăit, sorbitul zgomotos al unui lichid, lătratul câinilor și bătutul unui ritm cu degetele pe masă, conform Rador.

„Sforăitul soțului sau al soției, alarmele auto, sorbitul zgomotos al unui lichid, dar și convorbirile la telefonul mobil cu voce foarte tare și... plânsul bebelușilor figurează în clasamentului celor mai enervante zgomote din lume.

În top 10 al celor mai enervante zgomote mai sunt incluse alarmele auto muzica la boxe, și pornirea unui motor în zori de zi.

Din păcate, sunetele cele mai enervante ne însoțesc acasă - de la sforăitul partenerului, până la centrifuga mașinii de spălat, atunci când dorim să urmărim emisiunea preferată la televizor sau să dormim. Însă, cel mai rău este faptul că nu există nicio modalitate de a le evita. Singurul lucru pe care îl putem face este să încercăm, cel puțin pentru scurt timp, să scăpăm de zgomotele din jur.

Studiul nostru arată că 84% dintre respondenți se bucură de doar 10 minute de liniște și calm zilnic. Mediul zgomotos deranjează oamenii într-o asemenea măsură, încât mulți dintre ei ar plăti pentru a auzi doar... sunetul tăcerii. Zgomotele enervante sunt unul dintre marile coșmaruri ale vieții moderne", concluzionează experții.

Lasă un comentariu