Proiectul Interjudeţean de creaţie literară „Valurile copilăriei"

Distribuie pe:

Şcoala Gimnazială „Sf. Gheorghe", Sângeorgiu de Mureş, sub îndrumarea dnelor dir. Csiki Angela şi dir. adj. Frenţ Laura, a organizat un concurs de creaţie literară adresat elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a „Valurile copilăriei", coordonator proiect prof. Gabriela Buta, în colaborare cu ISJ Mureş şi inspector de specialitate prof. dr. Maria Kozak.

În cadrul Proiectului Interjudeţean de creaţie literară „Valurile copilăriei", din octombrie 2016, adresat elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a, ne-am propus să aducem bucurie şi o rază de speranţă în sufletele tuturor celor care încă mai cred că sunt copii. Acest proiect vine în sprijinul elevilor, în pregătirea acestora pentru evaluarea naţională.

Copilăria… mai întotdeauna trezeşte în sufletul omului un sentiment de melancolie: lumea tihnei în care visează gingaş şi cu sfială mugurul omenesc ce abia se deschide la viaţă.

„Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată. Şi, drept vorbind, aceasta-i adevărul… Aşa eram eu la vârsta cea fericită, şi aşa cred că au fost toţi copiii, de când e lumea asta şi pământul, măcar să zică cine ce a zice. "

Sămânţa roditoare a creativităţii o constituie imaginaţia, acea funcţie care transformă impresiile, amintirile, ideile noastre, creând combinaţii, plăsmuiri variate, unele din ele constituind izvorul principal al inspiraţiei creatoare de valori.

Concursul de creaţie literară a adunat un număr de 160 de participanţi din toate judeţele ţării, dornici să participe cu un eseu care conţine experienţe plăcute din copilăria lor. Aceste lucrări, de o valoare deosebită, au fost cuprinse într-o revistă de creaţii literare cu ISSN (executată de Intermedia Group Târgu-Mureş), şi va aduce bucurii pe feţele tuturor celor care o vor citi.

Premierea elevilor va avea loc în 4.11.2016, ora 13.00, la Şc. Gimn. „Sf. Gheorghe", Sângeorgiu de Mureş. Au fost alese pentru premiere 53 de lucrări, Locul I a fost obţinut de judeţele: Neamţ, Arad, Mureş, Argeş, Iaşi, Galaţi, Tulcea. Şcolile premiate din judeţul Mureş sunt: Fr. Schiller, L. Rebreanu, Al. I. Cuza, C.N. Papiu, M. Viteazul, Târnăveni, Sg. de Mureş, Bernady Gyorgy, Dacia, Voivodeni, N. Bălcescu, Lic. de Arte, Gh. Şincai, G. Coşbuc, Al. Ceuşianu, Valea Largă, Sărmaşu, Europa, Sighişoara.

Toţi elevii înscrişi în concurs vor primi diplome de participare din partea organizatorilor, iar cei prezenţi la premiere (cu ajutorul sponsorului, care de 3 ani sprijină concursurile şcolii, CIE Matricon S.A Târgu-Mureş), vor primi dulciuri.

Felicitări tuturor participanţilor şi profesorilor care v-au îndrumat!

Lasă un comentariu