Bloc ANL pentru specialiştii din sănătate!

Distribuie pe:

Consilierii municipali târgumureşenii au aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, trecerea în folosinţă gratuită, către Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL), a unui teren în suprafaţă de 1.000 mp, situat în Târgu-Mureş, str. Gh. Marinescu f.n., în vederea amplasării unui bloc de locuinţe cu 24 de locuinţe, destinate specialiştilor din sănătate.

În programul guvernamental implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin ANL, a fost inclus şi blocul din Târgu-Mureş, prin acesta dorindu-se realizarea de locuinţe pentru tineri ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în condiţiile pieţei, în acelaşi timp constituindu-se un fond de locuinţe la nivel local pentru a asigura mobilitatea tinerilor specialişti între localităţi la nivelul întregii ţări, iar, pe altă parte, fiind stimulată şi tânăra generaţie să profeseze pe teritoriul României.

Blocul din Târgu-Mureş destinat tinerilor medici va include 18 apartamente cu o cameră (garsoniere) şi şase apartamente cu două camere, pentru care Primăria şi Consiliul Municipal Târgu-Mureş vor asigura, din bugetul local, contravaloarea lucrărilor pentru realizarea utilităţilor şi a amenajărilor exterioare aferente.

Este inutil să mai adăugăm că reprezentaţii POL s-au opus şi acestui proiect, bătând câmpii aproape o oră că nu există locuri de parcare în zonă, că terenul nu este clar delimitat că... Dar, desigur, ei au dreptul la opinie!

Noroc cu dr. Theodora Benedek, consiler PNL, care a reuşit să îşi convingă colegii că locuinţele puse la dispoziţia tinerilor specialişti în medicină sunt o gură de oxigen pentru aceştia, iar problema locurilor de parcare nu va exista, întrucât, locuind lângă spital, nu vin la serviciu cu maşinile. În plus, în aceeaşi zonă, mai există un bloc ANL...

Lasă un comentariu