Evoluţie îngrijorătoare a epidemiei de rujeolă

Distribuie pe:

Ministerul Sănătăţii informează, printr-un comunicat de presă, că, la sfârşitul lunii octombrie, în România au fost confirmate 935 de cazuri de rujeolă, cu 149 mai multe faţă de ultima raportare (14 octombrie). La 28 octombrie, erau înregistrate 6 decese prin rujeolă. În rândul celor 30 de judeţe în care s-au înregistrat cazuri de rujeolă, Mureşul se situează pe locul al doilea - 190 de cazuri, după judeţul Arad (223 de cazuri).

Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Mureş (DSP) atrage atenţia asupra faptului că vaccinarea împotriva rujeolei - care trebuie efectuată la 12 luni şi între 5 şi 7 ani - este cea mai eficientă metodă de prevenire a bolii şi le recomandă părinţilor ai căror copii nu au fost vaccinaţi să se adreseze medicului de familie în vederea administrării vaccinului.

Rujeola este o infecţie virală extrem de contagioasă, care, netratată în mod adecvat, poate duce la complicaţii precum pneumonia, diareea, otita medie, encefalita, şi chiar la deces - avertizează specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Lasă un comentariu